HEEMSKERK - De eerste wedstrijd van 2024 voor DSS stond gepland op zaterdag 13 januari om 20.30 tegen Wijhe. Voorafgaand aan de wedstrijd van dames 1 speelde de heren van DSS tegen Blinkert HS2. Deze werd gewonnen met 46-26. Een mooi voorprogramma dus.

De vorige wedstrijd tegen Wijhe werd verloren met 50-21. DSS had dus nog wat recht te zetten en dat moest vandaag thuis gebeuren.

Maar DSS was vanaf de eerste minuut niet fel en scherp genoeg. Aanvallend verliep het stroef en waren er veel technische fouten. Wijhe wist dit direct af te straffen door een snelle tegenaanval. Zo stonden de Heemskerksen binnen 5 minuten al 5-1 achter. Hierna begon DSS het eigen spel te spelen. Er werd meer snelheid in de aanval gebracht en zo kwamen zij terug (3-6, 5-7). Britt van Elsacker wist een aantal keer mooi te scoren en bracht DSS weer helemaal terug in de wedstrijd. Toch verslapte de dames uit Heemskerk weer even, vooral verdedigend.

Zo wist Wijhe toch weer uit te lopen en een gaatje te slaan (8-13, 10-16). De laatste 10 minuten begon DSS weer gas te geven en steviger te verdedigen. Uiteindelijk gingen beide ploegen de kleedkamer in met een ruststand van 14-21.

De wedstrijd was nog niet gespeeld. Met een schepje erbovenop kon DSS nog dichtbij komen of zelfs de punten naar hen toe trekken. In de eerste 10 minuten ging de stand redelijk gelijk op (16-22, 17-24). DSS wist niet in te lopen, maar liet Wijhe ook niet verder uitlopen. Door de goede druk van de opbouwers, werden de hoeken van de Heemskerksen goed vrijgespeeld en konden Hiske van der Weide en Yvett vrijuit schieten. Verdedigend wist DSS iets meer grip te krijgen op de sterke opbouwers van de dames uit Wijhe, maar toch wisten zij er nog een aantal keren doorheen te komen (23-31, 25-33). D.m.v. overtal wisten de Heemskerkse dames het doel te vinden en kwam het geloof in de laatste 10 minuten terug (35-40). Toch was er net te kort tijd om echt in te lopen. Na 60 minuten spelen was de stand 38-42.

De dames hebben hard gevochten, maar helaas zonder resultaat. Volgende week zondag vertrekken zij naar Raalte om daar tegen de reserves van Kwiek te spelen.

Doelpunten: Natasja de Vries (7), Britt van Elsacker (6), Kim de Ruyter (6), Roos van Hensbergen (5), Hiske van der Weide (5), Demi Bleeker (2), Yvett van Dijk (2), Ilse Groot (2), Mel Schellevis (2) en Livvia Adrichem (1).