HEEMSKERK - Cultuurhuis Heemskerk toont vol trots de optredens van haar leerlingen met mooie concerten dwarsfluit, piano, klarinet, harp, viool en gitaar. Dat gaat gebeuren op zaterdag 14 december in de hal van het gemeentehuis. Het programma start met Nova St. Caecilia om 12.15 uur. Zij brengen mooie kerstliederen ten gehoor. Ook gaan leerlingen van basisschool de Vlinder meespelen met het orkest. Weken aan voorbereidingen zijn hier aan vooraf gegaan. Om 14.00 uur is de opening van de expositie van Stichting Kijk! met ‘Vogelvrij’ en de kunstenaar Ruud Zweipfenning door wethouder Aad Schoorl. Geïnspireerd geraakt door de bronzen beelden? Laat de vogels maar vliegen naar kunstenaar Ellen van Putten waar je zelf je vrije vogel kan plaatsen op een grote wand tijdens de tekendoorloopworkshop.

De Winterfaye waant zich in Winterwonderland en verleidt een ieder om mee te doen om zijn/haar wens te deponeren in de Winter Magic Box. Daarmee maakt een volwassene kans op een gratis beeldende workshop bij Assumburg en een kind op een gratis vakantie kunstdag in de voorjaarsvakantie. De verloting vindt plaats door de Winterfaye om 17.00 uur, aan het eind van het programma.

In het cultuurhuis is een theaterhoek ingericht met een doorlopende presentatie over het theaterdiner bij Chateau Marquette en theatercursussen voor kinderen. Mooie beelden, waar ook jij een rol in kan spelen.

Even alle indrukken kunnen verwerkt worden onder het genot van een kopje koffie, thee, chocolademelk of glühwein terwijl de muzikanten in de hal het luisterend oren strelen.

Buiten op het plein bij het gemeentehuis, kunnen heerlijke broodjes gebakken worden boven het vuur samen met scouting Elfregi Helen Keller. Om 13.00 uur is er een vossenjacht voor kinderen die vanaf het plein van start gaat. Ook de Koets met de Winterprinses stopt op het plein. In het centrum kan weer uitgestapt worden om te gaan luisteren naar het korenfestival in de Dorpskerk of de dansscholen te bewonderen op een groot podium op het Nielenplein of een rondje over de kerstmarkt te lopen.

Meer info op www.cultuurhuisheemskerk.nl.