HEEMSKERK - Zaterdag 15 juni is het Suzuki zomerstrijkersconcert van 14.00 tot 16.30 uur in de hal van Gemeentehuis Heemskerk. Het concert is gratis te bezoeken.


Het gaat hier niet om auto’s of motoren, maar om zeker 40 leerlingen van Cultuurhuis Heemskerk die viool- en celloles hebben volgens de Suzuki methode. Veel Japanners heten Suzuki en Shinichi Suzuki (1898 – 1998) was er daar een van. Een boeiende persoonlijkheid, onder andere bevriend met Albert Einstein. Hij ontwikkelde de meest succesvolle vioolmethode ooit en vele honderdduizenden kinderen en volwassenen hebben en hadden wereldwijd (vooral in de VS) op deze manier les. Zo ook de leerlingen van Cultuurhuis Heemskerk. Dit heeft als gevolg dat Suzuki leerlingen in plaats van met noten lezen veel meer met hun gehoor bezig zijn en daardoor over het algemeen zuiverder en mooier spelen dan leerlingen van ‘gewone’ methodes.


Tijdens het concert worden stukken uit de Suzukimethode gespeeld, waaronder menuetten van Bach, Schumann en Händel.


Bij geen enkel centrum met een muziekafdeling werken zoveel Suzukidocenten (drie viool, één cello en één dwarsfluit) als bij Cultuurhuis Heemskerk. Circa 17 jaar geleden bracht Daniel Strang, viooldocent, (Amerikaan) de Suzukimethode naar Heemskerk, wat de viool, cello en dwarsfluit veel verdieping heeft gegeven en het lesplezier heeft verhoogd.
Kijk voor meer informatie op www.cultuurhuisheemskerk.nl of bekijk onze facebookpagina.