HEEMSKERK - Op zondagmiddag 7 juli zullen dwarsfluitleerlingen van Liesbeth van der Blom, dwarsfluitdocente van het Cultuurhuis Heemskerk, hun jaarlijkse slotconcert houden op een heel sfeervolle locatie in de Kasteeltuin van Slot Assumburg.

Op het programma staan klassieke meesterwerken van bekende componisten zoals o.a. J.S. Bach, A. Dvóřak, G.F. Händel, G.P. Telemann en A. Vivaldi. Veel van deze werken worden door de dwarsfluitleerlingen uit het hoofd gespeeld. Een belangrijk onderdeel van de Suzuki Methode waarin zij dwarsfluitles krijgen, is het auditief (op het gehoor) leren dwarsfluitspelen. Dat de leerlingen ook muzieknoten kunnen lezen zult u merken in de gezamenlijke ensemblestukken, waaronder een prachtige bewerking van de Zomer uit “De Vier Jaargetijden” van Antonio Vivaldi. Professioneel pianiste Kana Yamaguchi zal de leerlingen begeleiden en tevens enige prachtige sfeervolle solowerken ten gehore brengen.

De dwarsfluitleerlingen zitten al jaren op les en hebben een goede reputatie opgebouwd. Zo hebben zij al eens opgetreden met de bekende fluitist Thijs van Leer, hebben drie leerlingen in februari en mei gespeeld tijdens de Prelude in Château Marquette en hebben enkele van hen zelfs opgetreden in de Royal Albert Hall in Londen!

U wordt van harte uitgenodigd voor dit concert, iedereen zou moeten komen luisteren naar de bijzondere kwaliteiten van deze groep dwarsfluitleerlingen!
Het beloofd een fantastische muzikale middag te worden, op een geweldig mooie locatie!
De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.