HEEMSKERK - Iedere 3e zondag van de maand, presenteer Chateau Marquette, samen met Cultuurhuis Heemskerk Marquette Classique. Een jonge talentvolle musicus uit Nederland of daarbuiten in het hoofdprogramma en een leerling van Cultuurhuis Heemskerk in het voorprogramma. Presentatrice Anita Sanders verzorgt een interview met de musici om zo ook kennis te maken met de mens achter de muziek.

Na de succesvolle prelude van december met gitaarleerling Bente Denneman (10 jaar) neemt Nynke Zijlstra het stokje over in januari.

‘Mijn naam is Nynke Zijlstra. In januari word ik 17 jaar oud. Ik woon in Heemskerk en ik heb dwarsfluitles in Cultuurcentrum Heemskerk. Ik krijg nu al weer 8 jaar, met veel plezier les van Liesbeth van der Blom. Op dit moment zit ik in het examenjaar van het VWO en ik ben hierna zeker nog van plan om te blijven dwarsfluiten. Naast dat ik het zelf erg leuk vind om te fluiten, vind ik het ook erg leuk om voor anderen te spelen.’ laat Nynke weten. Zij gaat de prelude verzorgen op zondag 20 januari.

Pianist Martin kaptein en zangeres Caterina Beleskina verzorgen het hoofdprogramma. Het concert begint om 11.00 uur. Na afloop kunt u eventueel genieten van een lunch of high tea in het Chateau. Voor reserveren en meer informatie over het zondagochtendconcert van Marquette Classique kun u terecht op de volgende websites: www.chateau-marquette.com/Agenda/Op-het-landgoed of www.cultuurhuisheemskerk.nl