HEEMSKERK - Dit jaar is Cultuurhuis Heemskerk in samenwerking met het Taalhuis van Bibliotheek IJmond gestart met zangbijeenkomsten waar anderstaligen en Nederlandstaligen samen kunnen zingen.

Het Taalhuis IJmond organiseert verschillende activiteiten, zoals Taalspreekuren en leeskringen. Voor de uitvoering werkt de bibliotheek vaak samen met andere organisaties en taalpartners. “Samen zingen in het Nederlands” is een initiatief van de bibliotheek samen met Cultuurhuis Heemskerk en wordt ondersteund door andere ingangen zoals Taalmaatje, StapIn!-project en Welschap Welzijn.

Elke derde donderdag in de maand van 13.00 tot 14.30 uur worden er oude en nieuwe Nederlandse (pop) liedjes gezongen onder leiding van zangdocent Claudette Beltman, docent van Cultuurhuis Heemskerk. Claudette begeleidt de deelnemers bij het zingen van oude en nieuwe Nederlandse (pop) liedjes. Tijdens de pauze kunnen de deelnemers een praatje met elkaar maken en een kopje koffie/thee drinken. Goed kunnen zingen is geen vereiste, het plezier in zingen en oefenen met de Nederlandse taal, wel. Donderdag 20 december is iedereen van harte welkom om gezellig mee te zingen met deze speciale Kerstbijeenkomst. De koffie, thee en warme chocolademelk zijn gratis en er is wat lekkers voor bij de koffie en de thee.

Cultuurhuis Heemskerk, Maerten van Heemskerckplein 5
Voor meer informatie, zie www.cultuurcentrumheemskerk.nl,
info@cultuurcentrumheemskerk.nl of bel 0251 836003.