HEEMSKERK - Kunnen festivals alleen in de zomer plaatsvinden? Niet volgens Podium Laurentz! Op vrijdag 1 dec zal de allereerste editie van Funky Friday plaatvinden. En met drie bands op het programma, kan dat best een festival genoemd worden.

Headliner van de avond is Tristan . Deze band stond al op North Sea Jazz en hun muziek kan het beste omschreven worden als “feel-good Jazz music” met de energie en het geluid van nu, uitgevoerd door een aantal van de beste pop/jazz muzikanten uit Europa. Dus geen covers, maar enkel eigen werk om van te genieten. Deze band werd al eerder getipt door Steve Lukather van werelberoemde band Toto, en ook door Heemskerker Hans Janssen van Heemskerk FM. Eerder op de avond staan verder twee jonge en lokale bands op het podium welke beide onderdeel zijn van Het Regionaal Talent Centrum. Paint Dry speelt funky covers van vroeger en nu en ook bij Soulberries staat alles in het teken van groove en funk, met hun swingende R&B muziek.

Funky Friday wordt aangeboden in samenwerking met Broodje Hans – Heemskerk FM, het Regionaal Talent Centrum en Jazzclub Laurentz. Kaarten zijn te koop via www.podiumlaurentz.nl. Podium Laurentz is te vinden aan de A. Verherentstraat 1 in Heemskerk