HEEMSKERK - Op zondag 10 november vindt er een uniek concert plaats om 15.00 uur in de kerk van het Apostolisch Genootschap Heemskerk gegeven Kamerkoor Endora, popkoor The Citadel Singers en de klezmerband Zelikom een gezamenlijk concert.

De samenwerking is het resultaat van “de Cultuurbeursvloer” die wordt jaarlijks georganiseerd door Cultuurhuis in Heemskerk. Hun doel is om actieve leden van koren, verenigingen, kunstenaars etc. met elkaar in verbinding te brengen om te onderzoeken wat zij voor elkaar kunnen betekenen en mogelijk gezamenlijke activiteiten te organiseren. Vanuit dit initiatief is er een bijzondere samenwerking tot stand gekomen.

De bezoeker aan het concert gaat kennis maken met drie totaal verschillende muziekgenres:
- De a-capellaklanken van kamerkoor Endora met muziek van o.a. Franse, Engelse en Noorse componisten uit de vorige eeuw en hedendaagse composities van bijvoorbeeld Damien Kehoe en Knut Nysted. Het koor wordt geleid door dirigente Elizaveta Agrafenina.
- De melancholie van de blues, de uitbundige vreugde van bruilofts- en dansmuziek en de improvisatie van jazz door de Klezmerband Zelikom. De band bestaat uit tenorsax, basklarinet, sopraansax, besklarinet, accordeon en contrabas.
- Het gevarieerde repertoire van popkoor The Citadel Singers . Zij zingen muziek van the Mamas and Papas, the Bee Gees en ook enkele Nederlandstalige liedjes van bijvoorbeeld Boudewijn de Groot. Dirigente van het popkoor is Sylvia Labordus. Het koor wordt op de piano begeleid door Yulia Ponomaryova.

Het slotakkoord wordt door de twee koren en de Klezmerband verzorgd.

Het concert vindt plaats in de kerk van het Apostolisch Genootschap Heemskerk aan de Jean Monnetstraat 1 in Heemskerk. De kaarten kunnen gereserveerd worden via info@kamerkoorendora.nl en kosten €10,00 incl. koffie/thee in de pauze. De kaarten zijn verkrijgbaar bij alle koorleden, leden van de klezmerband en aan de deur (indien gereserveerd). Graag alleen contante betalingen, er is geen pin aanwezig