HEEMSKERK - Iedere 3e zondag van de maand, presenteer Chateau Marquette, samen met Cultuurhuis Heemskerk Marquette Classique. Een jonge talentvolle musicus uit Nederland of daarbuiten in het hoofdprogramma en een leerling van Cultuurhuis Heemskerk in het voorprogramma, de prelude. Presentatrice Anita Sanders verzorgt een interview met de musici om zo ook kennis te maken met de mens achter de muziek.

Na de succesvolle prelude van juli Jade Kooistra en haar gitaar, gaat nu Cerensa Morré , harpleerling van Emilie Bastens bij Cultuurhuis Heemskerk. Cerensa ‘Ik ben Cerensa Morré, ik ben zeventien jaar oud en dit jaar geslaagd voor het Gymnasium. Ik speel ondertussen tien jaar harp, waarvan de laatste drie jaar pedaalharp. Ik hou ontzettend van samenspelen in ensembles met harpen of andere instrumenten, zo heb ik bijvoorbeeld met een ensemble op het harpfestival in Ancenis gespeeld, maar ook de theoretische kant van muziek trekt mij aan. Zo heb ik dit jaar voor mijn profielwerkstuk een programmatisch muziekstuk gecomponeerd over het leven van de laatste tsaar. De afgelopen vijf jaar heb ik met veel plezier lessen gevolgd bij Emilie Bastens. Mede door haar passie voor de muziek is de harp een steeds belangrijkere rol gaan spelen voor mij. Daarom ben ik ook zeer blij dat ik volgend jaar naast mijn studie Geneeskunde ook de minor Practricum Musicae aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag mag volgen.’

Aaron Ormaza Vera, piano verzorgt het hoofdprogramma en doet mee met een competitie met publieksstemming en finale na 10 concerten. Het concert is 18 augustus en begint om 11.00 uur. Na afloop kunt u eventueel genieten van een lunch of high tea in het Chateau. Voor reserveren en meer informatie over het zondagochtendconcert van Marquette Classique kun u e-mailen naar classique@hotel-marquette.nl of bellen naar 0251 257025.