HEEMSKERK - Iedere 3e zondag van de maand, presenteert Chateau Marquette, samen met Cultuurhuis Heemskerk Marquette Classique. Een jonge talentvolle musicus uit Nederland of daarbuiten in het hoofdprogramma en een leerling van Cultuurhuis in het voorprogramma. Presentatrice Anita Sanders verzorgt een interview met de musici om zo ook kennis te maken met de mens achter de muziek

.Bente Denneman, 10 jaar, verzorgt zondag 16 december de prelude tijden Marquette Classique. Zij krijgt gitaarles van Martijn Ensing Michel, docent bij Cultuurhuis Heemskerk. ‘Toen Bente 8 jaar oud was, speelde ze voor het eerst op een gitaar tijdens het logeren bij een vriendinnetje. Door de mooie klanken van de akoestische gitaar, wilde Bente graag op muziekles. Afgelopen voorjaar heeft Bente voor het eerst op het podium gestaan tijdens Heel Heemskerk Rockt ‘n Rollt.’ laat de moeder van Bente weten.

Tijden de prelude zal Bente de volgende stukken spelen, Menuet & Bourree (J.S. Bach), Herinneringen (M. Michel), Prelude in D (F. Carulli), Waltz Opus 121 nr.1 (F. Carulli).

Joost Willemze verzorgt het hoofdprogramma met Harp. Het concert begint om 11.00 uur. Voor reserveren en meer informatie over het zondagochtendconcert van Marquette Classique, www.hotel-marquette.com/agenda en www.cultuurhuisheemskerk.nl.