AMSTERDAM - Na een weekje rust, mochten de dames van handbalvereniging DSS uit Heemskerk zaterdag 29 oktober spelen tegen Westsite in Amsterdam.

In de voorbereiding van de competitie zijn de ploegen elkaar al tegengekomen. Toen bleken de teams aan elkaar gewaagd te zijn. Bij beide teams was echter wat in de samenstelling veranderd. Het bleek dat Westsite aan schotkracht had ingeleverd door minder afstandsschutters, maar DSS miste ook één van haar basisspeelsters, Kim de Ruyter, vanwege een schouderblessure (en ook Britt van Elsacker die langdurig geblesseerd is).

Aan het begin van de wedstrijd pakte DSS al vrij vlot een voorsprong van 3 punten (2-5, 4-7, 6-9). Het spel wat de Heemskerksen lieten zien was echter verre van sprankelend. Er werd slordig overgespeeld en doelkansen werden niet allemaal even goed benut. Westsite liet echter ook kansen liggen (mede door goed keeperswerk van Monique de Vijlder) en strafte het trage en slordige spel van DSS niet af. Bij rust was de stand 13-16.

Het eerste kwartier na rust was DSS een stuk effectiever dan in de eerste helft. Al snel kon de voorsprong worden uitgebreid naar 13-21. Roos van Hensbergen had hier, meestal vanaf de cirkelpositie, een groot aandeel in, t.w. 13(!) doelpunten. Halverwege de tweede helft zakte het spel van DSS weer een beetje in (18-23), maar van spanning was op dat moment al geen sprake meer. De einduitslag was 23-30 in het voordeel van de ploeg uit Heemskerk.

Volgende week, zaterdag 5 november, speelt DSS om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers tegen De Tukkers uit Albergen. Op dit moment staan de Tukkers nog puntloos onderaan in de Eerste Divisie. Het wordt zaak voor DSS om dat zo te houden, de tegenstander niet te onderschatten, maar vooral om de winstpunten in Heemskerk te houden.

Doelpunten: Roos van Hensbergen (13), Angelique de Groot (7), Natasja de Vries (3), Daphne Neeft (2), Hiske van der Weide (2), Ilse Groot (1), Semmy Le Noble (1) en Kris van der Wijst (1).