HEEMSKERK - Op zaterdag 19 november speelde DSS tegen Voorwaarts uit Twello. Voorwaarts stond 1 punt boven de Heemskerksen, dus het beloofde op papier een gelijkopgaande strijd te worden. Ook waren er een flink aantal supporters van beide ploegen naar Sporthal de Waterakkers gekomen om hun team aan te moedigen.

DSS kwam verrassend goed uit de startblokken, binnen 10 minuten was de stand 8-2. Dit verschil van 6 punten gaf DSS de eerste helft niet meer uit handen. Dat kwam doordat er goed werd samengewerkt in de dekking. De kansen die Voorwaarts kreeg, konden zij niet benutten omdat Monique de Vijlder een aantal zeer fraaie reddingen deed. Vlak voor het rustsignaal deed DSS er nog een schepje bovenop. Zij scoorden 5 keer op rij, waardoor er een ruststand van 19-8 op het bord stond.

DSS wilde de 2e helft het goede spel voortzetten. Het werkte zeker niet in het nadeel van DSS dat de arbiters een aantal tijdstraffen uitdeelden aan de ploeg uit Gelderland en DSS kon scoren uit penalties. Wanneer DSS in de dekking een foutje maakte, strafte de tegenstander dat niet altijd af. Een aantal vrije doelkansen werden namelijk hoog over het doel geschoten. DSS liet geregeld mooi samenspel zien waardoor 8 speelsters aan Heemskerkse zijde hebben bijgedragen aan de einduitslag van 35-26.

De thuisploeg speelde de wedstrijd uit en was zichtbaar blij met deze klinkende zege.

DSS klimt zelfs een aantal plaatsen omhoog in de competitie en staat nu op de 5e plek. Dat komt met name doordat twee teams (MHV en VZV2) die vlak onder hen stonden, verzuimden om te winnen bij lager geplaatste ploegen.

Zaterdag 26 november speelt DSS opnieuw thuis. Dan treffen zij om 19.30 uur Fortissimo uit Cothen.

Doelpunten: Angelique de Groot (10), Kim de Ruyter (9), Natasja de Vries (6), Roos van Hensbergen (5), Ilse Groot (2), Semmy Le Noble (1), Hiske van der Weide (1) en Kris van der Wijst (1).