EINDHOVEN - De Heemskerkse handbalploeg zat anderhalf uur in de auto om aan te treden tegen de nummer drie van de Eerste Divisie, PSV uit Eindhoven.

De dames begonnen alles behalve scherp aan de wedstrijd. Het baltempo lag te laag, er was weinig tot geen druk naar het doel en de overtuiging in het spel van DSS ontbrak. Daarnaast werden de technische fouten die de ploeg aanvallend maakten, hard afgestraft met snelle breaks tegen. Tot 3-3 ging de stand gelijk op, maar daarna gaf PSV extra gas en liep weg naar 12-3. Voor de rust wist DSS nog een paar keer te scoren, maar bij rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, want toen keken de Heemskerksen tegen een achterstand van elf punten aan (17-6) en DSS begreep dat de winst er niet meer in zat. Toch wilden de dames graag een goed gevoel aan de tweede helft over houden en daarom gingen zij na de rust met goede moed het veld in. Echter de eerste tien minuten wist DSS slechts één doelpunt te scoren. Vervolgens blesseerde speelster Britte Leenstra haar knie bij een schotpoging op het doel. De wedstrijd lang stil lag en de schrik zat er flink in, de teams besloten vervolgens niet meer verder te spelen en de wedstrijd werd gestaakt. Het is nog onduidelijk of deze op een later moment wordt afgespeeld of dat het bij deze stand (21-7) blijft. Het werd een lange terugreis, ook omdat een stuk van de A2 was afgesloten wegens asfalteerwerkzaamheden.

Volgende week speelt DSS weer thuis in Sporthal de Waterakkers in Heemskerk om 19.30 uur tegen Fortissimo uit Cothen.

Doelpunten: Angelique de Groot (5), Britt van Elsacker (1) en Maxime Sinnige (1)