HEEMSKERK - DSS speelde zaterdag 9 maart de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Volendam. Na de blamage van vorige week tegen Hercules, wilde DSS voor eigen publiek het seizoen graag goed afsluiten.

De eerste minuten van de wedstrijd ging de stand gelijk op en werd het 3-3. DSS kon echter geen grip krijgen op de rechteropbouw van Volendam in combinatie met haar passes naar de cirkel, met als gevolg dat de uitploeg langzaam bij de Heemskerksen weg kon lopen (5-9). Toch krabbelde DSS terug met harde schoten van afstand van Angelique de Groot en een aantal ballen vanaf de hoek via Melissa Wilmsen (7-9 en 10-12). Na de rust stond de dekking van DSS tegen de georganiseerde aanval van Volendam goed, maar werden zij een aantal keer overlopen via break-outs (13-19, 18-26, 23-33). De einduitslag was in het voordeel van de Volendamse ploeg 26-35.

Volgende week is de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Voorwaarts in Twello. De ploeg heeft de promotie naar de eredivisie al veilig gesteld, maar kan zaterdag 16 maart kampioen worden als het doelpuntensaldo van Quintus 2 wordt verbroken. DSS zal in ieder geval proberen het haar tegenstander moeilijk te maken en het seizoen op een mooie manier af te ronden.

Doelpunten DSS: Angelique de Groot (11), Melissa Wilmsen (6), Britt van Elsacker (3), Maxime Sinnige (3), Natasja de Vries (1), Semmy le Noble (1) en Kim de Ruijter (1).