HEEMSKERK - ADO '20 is de competitie in de Derde Divisie niet goed begonnen. Persoonlijke fouten nekten de ploeg van Juan Fernandez Coto op de eerste speeldag waardoor Blauw Geel '38 er op De Vlotter met de punten vandoor ging (2-3).

Nochtans was de start van de ploeg van de thuisploeg helemaal niet slecht. Grote kansen waren er al snel voor Maurizio Brenna, die de lat raakte, en Raymond de Waard, maar het net werd niet gevonden. De Brabanders straften vervolgens twee fouten van de Heemskerkers koelbloedig af door treffers van Van Boxtel en Codfried vanaf de strafschopstip.

Halverwege de tweede helft werd het nog erger toen Verbakel zijn ploeg op fraaie wijze naar de 0-3 schoot. In de laatste tien minuten kon de thuisploeg nog wel wat terugdoen, maar was het pleit al beslecht. Nick Zeijlmans benutte een strafschop en invaller Clive Keus zorgde voor de 2-3.