HEEMSKERK - Afgelopen zaterdag turnden de zes middenbouw niveau 3 turnsters hun individuele meerkamp. Voor hun de eerste individuele wedstrijd dit seizoen.

Anaïs en Fajah mochten het spits afbijten. Fajah liet op brug een zeer goede en doorgeturnde oefening zien en Anaïs steeg boven zichzelf uit op vloer! Helaas lieten beide turnsters op de balk het één en ander liggen in de D-score, maar dit hebben ze op sprong weer goed gemaakt. Anais eindigde als 16e en Fajah als 19e in deze wedstrijd.
In de tweede wedstrijd turnden Noémi en Elaia. Ook zij mochten startten op brug en lieten goede oefeningen zien op eigenlijk alle vier de toestellen! Met het vierde vloercijfer voor Elaia en het vijfde vloercijfer voor Noémi werd Noémi 13e en Elaia 16e.

Als laatste turnden Claire en Lizzy van de middenbouw niveau 3. Claire liet een nieuwe sprong zien, overslag 1/1 en dat loonde met een eerste sprongcijfer! Claire eindigde zeer netjes in de top 10, op een negende plaats! Lizzy liet een zeer goede vloeroefening zien en een ruime brug en is als 15e geëindigd in deze wedstrijd!

Later in de middag mochten Tamar, Jytte, Eva, Fiene en Anne-Floor hun toestelfinale turnen.

Tamar, jeugd divisie 3, kon op balk haar zenuwen goed een plekje geven. Ondanks wat wiebels turnde ze elk element erg netjes. In een sterk deelnemersveld van 12 turnsters eindigde Tamar op de 6e plek.
Ook Jytte, junior divisie 4, mocht op balk haar finale turnde en liet hier grote gymnastische sprongen en een mooie radslag zien. Helaas moest Jytte wel één keer de balk verlaten, maar de rest van haar oefening was ontzettend stabiel. Jytte werd 5e.
Op vloer mocht Eva in de categorie junior divisie 4 haar finale turnen. Met hoge salto's en een schitterende choreografie eindigde Eva net naast het podium, op de 4e plaats.
Onze senioren divisie 4, Anne-Floor en Fiene, mochten beiden op brug turnen. Anne-Floor moest helaas met haar losomhandstand de brug verlaten, maar turnde verder haar oefening goed uit. Anne-Floor werd 12e. Fiene turnde erg strak en ruim haar oefening door. Met een huizenhoge salto en een goede landing werd Fiene 7e op brug.

Zondagmiddag mochten Anne-Floor, Jytte, Liz, Liz, Suus en Eva hun meerkampfinale turnen. Anne-Floor begon sterk op sprong. Helaas gingen de andere toestellen niet helemaal zoals Anne-Floor gehoopt had, maar ze kon alsnog afsluiten met een goede vloeroefening. Anne-Floor is 22e geworden.

In de andere baan mochten de junioren divisie 4 turnen. Alle meiden opende ontzettend sterk op brug. Jytte moest de balk helaas twee keer verlaten, maar turnde op vloer en sprong haar wedstrijd goed uit! Liz Rentenaar heeft door een blessure geen optimale voorbereiding gehad, maar turnde een stabiele wedstrijd met als hoogtepunt een goede vloeroefening met ontzettend hoge salto's. Liz Kossen turnde op vloer een prachtige overslag salto en ook op sprong turnde zij een nette sprong met een goede landing. Suus moest op balk helaas ook een val incasseren, maar de rest van haar oefening was ontzettend stabiel. Ook op vloer heeft Suus laten zien groot en netjes te kunnen turnen. Eva turnde een stabiele balkoefening en een fantastische vloeroefening die beloond werd met een 11,750.
Suus werd 23e, Jytte 19e, Liz Kossen 12e, Liz Rentenaar 8e en Eva kreeg zelfs het brons omgehangen!