HEEMSKERK - Het belangrijkste duel van het moment tegen de directe concurrent: HVBS. De spanning was om de snijden en de sfeer zat er goed in. De meiden van de B1 hadden vooraf al laten zien hoe het moest, want zij wisten 21-18 te winnen van hun directe concurrent: KSV.

De wedstrijd ging vrijwel de gehele tijd gelijk op. Zo opende Natasja de Vries al snel de score en niet veel later scoorde zij ook gelijk de 2-0. Maar HVBS gaf daar een snel antwoord op en stond het na 5 minuten 2-2. DSS had in de eerste 10 minuten moeite met de dekking van de dames uit Spakenburg. Er was moeilijk doorheen te komen. Toch veroorzaakte o.a. Hiske van der Weide een aantal keer een penalty en deze werd mooi benut. Verdedigend werd er gevochten voor elke bal, maar konden zij toch een aantal keer van afstand scoren of de cirkel vinden. Zo stond het, na een kwartier spelen, 10-8. Maar ook toen wist HVBS weer dichterbij te komen en trok de stand al snel naar 10-10. Daarna wisten zij nog een minimaal gaatje te slaan van 1 punt. Zo moest DSS elke keer op gelijke stand terugkomen. Dit zorgde ervoor dat beide teams de kleedkamer opzochten met een stand van 13-14. Alle kansen lagen dus nog open.

DSS wist hoe zij in de 2e helft moesten spelen. In de kleedkamer werden er duidelijke afspraken gemaakt en dit was in de 2e helft ook terug te zien. De eerste 5 minuten verliep het nog wat stroef en kon HVBS uitlopen tot 2 punten verschil (14-16), maar daarna ging DSS gas geven. Meer aanvallend tempo en goede communicatie in de dekking zorgde ervoor dat DSS binnen 10 minuten op een voorsprong van 4 punten kon komen (20-16). Maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld.

Want toch wist HVBS dit gat nog dit te lopen en was DSS het even kwijt. Met nog 15 minuten te spelen was de stand weer gelijk (22-22). Aan de kant van de Heemskerksen werd een time-out ingezet om af te spreken hoe zij het laatste kwartier alles eraan konden doen om de winst in Heemskerk gehouden. Dit pakte goed uit. Het tempo werd nogmaals opgevoerd en er werden een aantal mooie break-outs gelopen. Verdedigend stonden de dames te werken voor elke bal en kwam HVBS er lastig doorheen (27-25, 29-25). Toch moesten de Heemskerksen het hoofd erbij houden, want al een aantal keer deze wedstrijd kon HVBS terugkomen en de stand gelijk trekken. Gelukkig bleven de meiden slim spelen en had HVBS geen kans meer om dichterbij te komen. Het publiek ging achter de meiden staan. In de laatste minuut was het duidelijk dat de Heemskerksen de punten binnen hadden. Na het laatste fluitsignaal vlogen de meiden elkaar in de armen van vreugde en konden zij trots naar het scorebord kijken: 32-29. De welverdiende en belangrijke punten zijn in Heemskerk gebleven.

De dames kunnen trots zijn op hun vechtlust en de spirit die ook deze wedstrijd weer te zien was. DSS gaat nu genieten van twee weekenden rust/vakantie. Zaterdag 2 maart om 19.00 spelen zij weer tegen VOC dames 2.

Doelpunten: Kim de Ruyter (9), Yvett van Dijk (5), Hiske van der Weide (5), Roos van Hensbergen (4), Ilse Groot (3), Natasja de Vries (3), Britt van Elsacker (2) en Mel Schellevis (1).