HEEMSKERK - Zaterdag 9 maart stond er een mooie wedstrijd op het programma. DSS trof de dames van BFC uit Beek. De vorige wedstrijd werd verloren met 4 punten verschil, dus niks was onmogelijk voor DSS.

In het begin van de wedstrijd had DSS de schutter van BFC redelijk goed onder controle. Zij werd op afstand gehouden door de Heemskerkse dekking, maar wist toch te scoren. Maar gelukkig wist DSS ook aanvallend de ruimtes te vinden en ook te benutten en werd de stand al snel weer gelijk getrokken (2-2). In de eerste 10 minuten ging de wedstrijd dan ook heel gelijk op (4-4, 5-5). Daarna gaf BFC wat meer gas en was DSS zoekende, vooral verdedigend. De ruimtes werden groter en de opbouwrij van BFC benutte dit goed (5-8, 6-9, 8-13). Met een Time-out aan Heemskerkse zijde kwam er weer wat rust in de ploeg. Zo konden zij de stand weer terugbrengen naar 10-13. Maar ook nu drukte BFC het gaspedaal weer in en werd DSS, vooral door technische fouten, overlopen. Zo konden zij weer een gat slaan en stond het na ongeveer 25 minuten spelen 10-16. Vlak voor rust wist DSS dit gat niet kleiner maken en was de ruststand daardoor 13-19.

Alle kansen lagen in de 2e helft open en dat wist DSS. Toch werden zij in het begin van de tweede helft overlopen door snelle tegenaanvallen van BFC. Er werden veel kansen gemist bij DSS en dit strafte de dames uit Beek af (17-24). Toch ging DSS niet bij de pakken neerzetten en deed het er alles aan om dichterbij te komen. En dit lukte ook. Met veel snelheid in de aanval konden zij terugkomen tot 5 punten verschil (19-24) en was de wedstrijd nog niet gespeeld. Met een stand van 20-26 werd er wederom een time-out genomen. Met nog iets meer dan 10 minuten spelen trapte nu ook DSS het gaspedaal in. Zo wisten zij vrij snel terug te komen tot een stand van 24-28. Ook het publiek ging er nu achter staan. DSS trok deze lijn door en voornamelijk Natasja de Vries had hierin een groot aandeel. Zij wist de keeper elke keer te passeren vanaf de hoek en bracht DSS dichter bij BFC (26-29). Verdedigend ging DSS wat meer druk op de Beekse aanval zetten. Zo was BFC zoekende in de aanval, waardoor zij ook fouten gingen maken. DSS profiteerde hiervan en met nog 5 minuten te spelen was de stand 28-31. BFC werd slordiger en DSS speelde aanvallend goed samen. Hierdoor werden de ruimtes groter en konden zij makkelijk tot scoren komen. Met nog 1 minuut was de stand 30-31. Al snel wist Natasja de Vries de stand gelijk te trekken. Met nog 40 seconden ging BFC de aanval in. Helaas wisten zij het doel te vinden en was de stand 31-32. Met nog 16 seconden op de klok kwam er een time-out aan Heemskerkse zijde. Het was alles of niks dus. DSS zocht in de aanval naar een 100% kans, maar wist deze niet helemaal te vinden. In de laatste 5 seconden ging de bal over de zijlijn. Hierna ontstond er verwarring. De ene scheidsrechter gaf namelijk aan dat de bal voor DSS en was en de andere voor BFC. Uiteindelijk werd de bal voor BFC en werd er weer nipt verloren met 31-32.

DSS kan trots zijn hoe het zich heeft terug geknokt in de wedstrijd. Volgende week spelen zij op zondag uit tegen Fortissimo. Weten zij de punten mee te nemen naar Heemskerk?

Doelpunten: Natasja de Vries (13), Britt van Elsacker (4), Ilse Groot (4), Kim de Ruyter (4), Angelique de Groot (3), Mel Schellevis (2) en Hiske van der Weide (1).