BORNE - Door wegafzettingen en wat gladheid had DSS al een lange rit (2,5 uur) achter de rug voordat ze aankwamen bij ZVBB'21 in Borne. De Heemskerksen hadden vooraf de betere kaarten, want zij stonden 6e in de competitie en ZVBB 14e. Toch had DSS de hele wedstrijd moeite om om te gaan met het stugge spel van het team uit Overijssel.

Aan het begin van de wedstrijd kwam DSS op 3-1 achterstand. Maar via Roos van Hensbergen was de stand bij 5-5 weer gelijk. Vervolgens kwam DSS op voorsprong door afstandschoten van Kim de Ruyter en Angelique de Groot (7-9), maar bij rust was de stand wederom in evenwicht (12-12).

Het was DSS' intentie om in het tweede bedrijf meer gebruik te maken van de tweede fase en het tempo op te voeren. Dat lukte, maar omdat DSS ook geregeld technische fouten maakte, kon zij geen afstand nemen van de thuisploeg. Sterker nog, de stand bleef de hele tweede helft gelijk op gaan (16-16 en 20-20). De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren spannend (21-21 en 22-22). DSS werd in die fase een aantal keer aanvallend bestraft, terwijl ZVBB voor dezelfde soort acties geen sancties kreeg opgelegd. Daarnaast bleef de thuisploeg in de slotminuten lang in balbezit met als gevolg dat DSS geen kans meer had om het laatste doelpunt te maken. Het spel van DSS was over de hele linie niet sterk. De dames beseften dat er meer in had gezeten, maar dat dit het maximaal haalbare was.

De gesponsorde lekkernijen van Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons, fleurden de terugrit op!

De Heemskerksen gaan nu genieten van een welverdiende winterstop en komen zaterdag 14 januari weer in actie. Dan zullen zij spelen tegen SEW 2 in Sporthal de Waterakkers om 19.30 uur.

Doelpunten: Roos van Hensbergen (8), Angelique de Groot (6), Kim de Ruyter (5), Hiske van der Weide (2), Kris van der Wijst (1).