COTHEN - Dit weekend speelde DSS niet op zaterdagavond, maar op zondagmiddag. Gelukkig was het geen verre uitwedstrijd, want zij speelden tegen Fortissimo in Cothen. De kansen waren er zeker en dat wist DSS ook.

De eerste helft liep vrijwel gelijk op. Zo was het, zeker in de eerste 15 minuten, continue stuivertje wisselen. Door een aantal mooie snelle tegenaanvallen wist DSS door de Cothense dekking heen te komen. In de verdediging werd de topschutter van Fortissimo uitgeqdekt. Hierdoor waren zij zoekende in de aanval en wist DSS daar gebruik van te maken (4-4, 6-6, 8-8). Toch miste er 5 minuten een deel scherpte, waardoor Fortissimo een klein gaatje kon slaan (12-9). Toch wist DSS het tempo weer op te voeren en zichzelf te herpakken. Hierdoor was de stand al snel 13-13. Vlak voor rust scoorde Natasja een penalty en ging DSS met 13-14 voorsprong de rust in.

De 2e helft moest DSS de scherpte en spirit behouden. Verdedigend werd er nog beter samengewerkt en nog harder aangepakt. Hierdoor wist Fortissimo de eerste 6 minuten van de tweede helft niet te scoren. Daarentegen wisten de Heemskerksen wel het doel te vinden, o.a. door een paar mooie afstandsschoten van Angelique de Groot. Zo wist DSS weer een paar punten uit te lopen (13-16, 14-18). Maar ook nu probeerde Fortissimo weer dichterbij te komen. Zij konden terugkomen tot 1 punt verschil (17-18). Ook nu liet DSS het koppie niet hangen en gingen ze er vol voor. Hierdoor konden zij de voorsprong weer uitbreiden tot 3 punten verschil (17-20). Fortissimo bleef de dames op de hielen zitten (21-22, 21-24). Met de snelheid van Britt van Elsacker wist DSS de voorsprong vast te houden. Ook Indy Bangma speelde hierin een rol, door goed samenwerk met de verdediging (25-27).

De laatste 5 minuten waren enorm spannend. DSS miste een aantal grote kansen en Fortissimo wist daaropvolgend wel te scoren. Zo was de stand met nog 2 minuten te spelen 27-28. Hierin kreeg DSS een ongelukkige 2 minuten, waardoor zij de wedstrijd met een man minder moesten uitspelen. Er werd heel hard gewerkt in de dekking en aanvallend werd de rust bewaard. Door een mooie bal vanaf de hoek wist wederom Natasja de Vries de 27-29 te scoren. Maar Fortissimo had hierop snel een antwoord en zo was de stand 28-29. Met nog 30 seconden was het balbezit voor de Heemskerksen. Er ontstond ruimte, maar de kans werd gemist. Met nog 15 seconden was Fortissimo in balbezit. Er werd een time-out aangevraagd door hen en hierin kon ook DSS overleggen hoe ze de winst over de streep konden trekken. Er werd ver verdedigd en zij werden onder druk gezet. Dit pakte goed uit en Fortissimo kwam niet meer tot scoren. Na het eindsignaal vlogen de meiden van DSS elkaar in de armen en vierde feest na de overwinning.

Er is hard gevochten voor deze 2 punten en dus dik verdiend! Volgende week spelen de dames thuis tegen SEW DS2 om 19.30. Daarvoor speelt Heren 1 om 17.30. Zij zijn twee weken geleden al kampioen geworden, maar alsnog de moeite waard om ook deze wedstrijd te kijken!

Doelpunten: Natasja de Vries (8), Angelique de Groot (5), Britt van Elsacker (4), Roos van Hensbergen (4), Kim de Ruyter (3), Mel Schellevis (3), Demi Bleeker (1) en Ilse Groot (1).