ALKMAAR - AZ heeft in de thuiswedstrijd tegen Excelsior een ruime overwinning weten te behalen. De nummer vier van de Eredivisie was met 4-0 te sterk voor de nummer vijftien.



Net als verleden seizoen, toen AZ met 5-0 won, had de thuisploeg ook nu niet al teveel tijd nodig om het duel te beslissen. Dani de Wit kopte raak na een hoekschop en dat was al de dertiende tegentreffer voor Excelsior na een corner. Pavlidis kroop even later voor zijn man en tikte knap binnen, waarna Mijnans vervolgens ongehinderde mocht uithalen en stond het binnen een half uur 3-0. De VAR, 2x bij buitenspeldoelpunten van De Wit en Mijnans en de lat bij een schot van Dantas, voorkwamen meer Rotterdamse schade.

AZ was minder scherp na rust en geloofde het eigenlijk wel, maar dat gold niet voor de gisteren 24 jaar geworden Mijnans, die liggend op de grond in de rebound handig scoorde. Daarna mocht Kees Smit nog zjn debut maken bij de Alkmaarders. Met enkele reddingen behoedde doelman Van Gassel, de enige Rotterdammer met een ruime voldoende, Excelsior voor meer leed.