ROTTERDAM - AZ heeft de zeges op Fortuna Sittard en Ajax geen passend vervolg kunnen geven door bij de nummer negen in de stand, Sparta, op een gelijkspel te blijven steken: 1-1.

Het spel golfde in de eerste helft aardig op en neer op Het Kasteel. Sparta deed voetballend weinig onder voor AZ, maar de beste mogelijkheden waren voor de Alkmaarders. Pavlidis en Van Bommel wisten het net nog niet te vinden, maar Sugawara zette AZ met een beheerst schot op voorsprong.

Net na de rust tikte Olij een kopbal van Pavlidis op de lat, waarna Lauritsen aan de andere kant gevaarlijk was met een kopbal. Verschueren kopte na een loepzuivere voorzet van de net ingevallen Brym even later wel raak. De bezoekers gingen nog voor het slotoffensief, maar invaller Zeefuik kreeg de bal er van dichtbij niet in. Door de remise is de achterstand van AZ op de nummer drie FC Twente opgelopen tot zeven punten.