HEEMSKERK - Zaterdag 9 september speelde DSS Dames 1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Kwiek DS2. DSS had de knop volledig omgezet na de ruime nederlaag van vorige week.

De eerste tien minuten verliepen stroef. DSS kreeg de kansen, maar wist deze niet optimaal te benutten. Daarentegen liep de verdediging een stuk beter dan vorige week en was het aantal tegendoelpunten ook minder. De stand na 10 minuten was 1-3. Toen gooide DSS er een schepje bovenop. Aanvallend was er meer concentratie en een betere afronding. In de verdediging werd er gevochten voor elke bal. Dit bracht DSS en Kwiek dicht bij elkaar (6-6, 7-8). De dames gingen rusten met een stand van 8-10.

In de tweede helft kwam DSS ook moeizaam tot scoren, terwijl Kwiek bleef gaan. Door een aantal technische fouten aan de zijde van de Heemskerksen, liep de stand steeds verder uit (9-13, 10-15, 12-19). In de laatste 10 minuten van de wedstrijd sloeg de vermoeidheid en warmte bij de dames van DSS toe. Er werd slordig gespeeld, geen 100% kansen gezocht en de dekking verslapte. Toch wist Demi Bleeker nog een aantal keer te scoren in de laatste minuten. Dit mocht echter niet meer baten. De stand na 60 minuten spelen was 19-26.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal tegen de reserves van VZV in ‘t Veld.

Doelpunten: Ilse Groot (5), Roos van Hensbergen (4), Kim de Ruyter (3), Natasja de Vries (3), Demi Bleeker (2), Yvett van Dijk (1) en Mel Schellevis (1).