HEEMSKERK - Op donderdag 9 juni speelde DSS thuis tegen ZAP uit Breezand. 3 weken geleden gingen de Heemskerksen nog onderuit tegen ZAP met 26-23. Donderdagavond konden zij zich revancheren en dat deden ze! De Heemskerksen stonden deze wedstrijd eenmalig onder leiding van Britt van Elsacker (geblesseerde speelster van dames 1).

De thuisploeg ging overtuigend van start. Met scores vanuit verschillende posities hadden zij al snel een voorsprong van 5-1 te pakken. Daarna miste DSS een aantal kansen met als gevolg dat ZAP terugkwam in de wedstrijd en de stand bij 8-8 weer gelijk was. Het tweede gedeelte van de eerste helft nam DSS iedere keer het initiatief, maar het kwam niet los van de tegenstander. Bij rust was het verschil minimaal en stond het 12-11.

Na de rust kwamen beide teams de eerste 10 minuten niet tot scoren. Daarna was het spelbeeld vergelijkbaar met de eerste helft. DSS had gekozen voor een defensieve 6-0 dekking en die bleek effectief, want ZAP wist geen goede kansen te creëren in het hart van de verdediging. De doelpunten die vielen, kwamen door scores vanaf de hoekposities. Keepster Indy Bangma stond goed te keepen, waardoor de stand gelijk op bleef gaan (15-15, 17-17 en 20-20). Met nog 5 minuten te spelen was de stand 23-23 en nam de spanning in Sporthal de Waterakkers toe.

Britt van Elsacker nam als invallend coach een aantal slimme tactische beslissingen (zoals de keeper wisselen voor een extra veldspeler in ondertal en aanvallende/verdedigende wissels). Daardoor bleef de samenwerking in de dekking optimaal en werden aanvallend goede kansen gecreëerd en benut. In de laatste minuten van de wedstrijd miste ZAP een doelpoging en wist DSS aan de overkant wel tot scoren te komen (24-23). ZAP had vervolgens balbezit en leek de wedstrijd uit te willen spelen en er een gelijkspel uit te halen. Maar DSS wist de doelpoging van ZAP te pareren en in de aanval te scoren in de laatste seconden van de wedstrijd. DSS verliet daardoor het veld als winnaar met 25-23.

Na de wedstrijd werden de vrijwilligers bedankt middels een woordje en een presentje. Ook werd afscheid genomen van een aantal speelsters die volgend jaar niet meer zullen terugkeren in het eerste damesteam van DSS. Dat zijn Bo Roele, Tess van Duivenvoorde, Mel Schellevis, Murron Ris en Maxime Sinnige.

Volgende week donderdag 16 juni speelt DSS om 20.30 uur in Aalsmeer tegen de hekkensluiter van de Eerste Divisie en zaterdag 18 juni spelen de dames hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen VELO in Wateringen om 19.00 uur.

Daarna zullen de speelsters niet allemaal kunnen genieten van een welverdiende vakantie aangezien het beachhandballseizoen reeds is begonnen!

Aanstaand weekend (11 en 12 juni) zal het eerste ITQ DSS Heemskerk NK kwalificatietoernooi Beach Handball worden georganiseerd op het eigen complex van DSS waarbij de Heemskerkse vereniging met meerdere teams in actie zal komen.

Doelpunten: Angelique de Groot (9), Kim de Ruyter (5), Ilse Groot (3), Yvett van Dijk (3), Maxime Sinnige (2), Natasja de Vries (2) en Roos van Hensbergen (1)