HEEMSKERK - Derde-divisionist ODIN '59 heeft zich weten te versterken met een ervaren verdediger. De 28-jarige Niels Buijs zal komend seizoen aansluiten bij de selectie van de nieuwe trainer Ted Verdonkschot. Buijs speelde de afgelopen acht seizoenen voor FC Lisse.


Ruim een week geleden gaf Buijs nog aan te zullen stoppen met voetbal. 'Stoppen bij FC Lisse staat voor mij gelijk aan stoppen met voetballen. Ik heb nooit voor een andere amateurclub gespeeld en wil dat ook niet', liet de Alkmaarder toen weten.

Een aantal goede gesprekken deden Buijs toch anders besluiten en dus zal hij naar de zomer neerstrijken in Heemskerk. 'Ik ga er ook echt gewoon volle bak in, wil ook echt wel doelen stellen en naar boven kijken want ik ben niet de speler die even één of twee jaartjes wat lekker komt ballen', laat Buijs weten op de website van ODIN '59.

De verdediger begon zijn voetballoopbaan bij Alcmaria Victrix om de overstap te maken naar stadsgenoot AFC '34. In de jeugdopleiding van de Alkmaarse club speelde hij onder meer samen met de huidige ODIN-speler Lars Boekel. Na één jaar Telstar en vier jaar FC Volendam arriveerde hij in 2012 in Lisse om daar liefst acht seizoenen voor de plaatselijke FC uit te komen.