BEVERWIJK - "Voor mij is het zonneklaar, na de derby van de IJmond, dat dit soort wedstrijden een toegevoegde waarde zijn aan het amateurvoetbal. Als je ziet wat het teweeg brengt binnen beide verenigingen kan ik alleen maar zeggen; DIT SMAAKT NAAR MEER! De hele week voorafgaande aan de wedstrijd werd er over niets anders gesproken dan de wedstrijd.

Organisatorisch is er uiteraard ook veel werk verzet. Denk eens aan de bezetting van de kantine, het kassahokje en een extra tappunt. Het uitbreiden van het sponsorhome annex bestuurskamer en de ontvangst van bestuur van ADO’20, sponsoren van beide verenigingen en het arbitrale trio en mensen van de KNVB. Een gezonde spanning binnen de hele vereniging. Extra vrijwilligers voor achter de bar en in de keuken. Allemaal fantastisch om mee te maken.

Kan dit nu niet vaker gebeuren?
Deze vraag wordt natuurlijk vaker gesteld, hier is het binnen de amateursport toch om te doen. Alleen maar blije gezichten, wat willen we nog meer? Ook de 2 spelersgroepen, die op het scherpst van de snede elkaar bevechten op het veld, maar na afloop als vrienden in de kantine een drankje nemen. Een goede sfeer tot gevolg hebbend. Geweldig toch?

En op de vraag een antwoord vinden is ook niet zo moeilijk. Hoe mooi kan het zijn als we niet alleen ADO’20 mogen ontvangen maar ook onze andere buur ODIN’59. Helaas spelen die op zaterdag. Maar hoe mooi zou het zijn als we in een competitie kunnen spelen. Laten zien wie er de sterkste van de IJmond wordt. Maar een gezamenlijke competitie met zaterdag en zondagsvereniging is nu nog niet mogelijk. Moet daar niet eens wat aan gedaan worden?

Wanneer je naar de zaterdag en zondag 3e Divisie kijkt zie je nu bijvoorbeeld ook Lisse, VVSB en Ter Leede uit de Bollenstreek en wat te denken van AJAX Zaterdag? Voeg daarbij DOVO die ook op een beetje op redelijke afstand van DEM zit. En onze huidige tegenstanders Hoogland en Hercules. Een fantastische competitie ligt dan voor ons. Nu gaan ADO’20 en DEM het hele land door, eigen supporters gaan bijna niet mee en van onze bezoekers komen er ook maar weinig. Veel valt te zeggen om meer in de buurt te spelen. Hogere recettes en minder reiskosten. Alleen maar winnaars denk ik zo. Lijkt me goed om dit eens te overdenken terwijl het door verschillende besturen, waaronder die van DEM, al eens aangekaart is."

-Ton Limmen