'T VELD/HEEMSKERK - DSS won 3 wedstrijden op rij, maar zag in één week tijd, dat twee keer de tegenstander met de punten er vandoor gingen. De wedstrijd van zaterdag 8 oktober werd verplaatst naar dinsdag 11 oktober omdat het eerste team van VZV een Europacupwedstrijd speelde. DSS speelde tegen een oudgediende, te weten Yvett van Dijk. Zij maakte dit seizoen de overstap naar VZV.

De eerste helft van de wedstrijd kwam het gevaar van DSS van allerlei posities. In de dekking werd zij echter geregeld door de snelle speelsters van VZV2 overlopen omdat de ruimtes in de verdediging van DSS te groot waren. Bij rust stonden de Heemskerksen toch 2 punten voor 12-14. De eerste tien minuten na rust waren op zijn zachts gezegd ‘niet best’. Aanvallend kwam het team niet tot scoren, terwijl VZV aan de andere kant wél doelpunten wist te maken. Het gevolg daarvan was dat DSS de voorsprong uit handen gaf en zelfs tegen een achterstand van 16-14 aan keek. De speelsters probeerden de achtervolging in te zetten, maar zagen het verschil steeds groter worden (18-15, 20-16, 22-17). In de laatste fase van de wedstrijd wist DSS toch weer wat dichterbij te komen (22-20 en 24-22). Dat kwam mede door zeer goed keeperswerk van Indy Bangma. Maar de ploeg uit Heemskerk wist de opgelopen achterstand niet meer goed te maken waardoor de stand uiteindelijk 25-23 was.

Zaterdag 15 oktober mochten de speelsters thuis strijden voor de punten tegen VOC2 uit Amsterdam, de koploper van de Eerste Divisie. DSS stond ditmaal niet onder begeleiding van Zoran Jovanovic, maar de geblesseerde speelster Britt van Elsacker nam de honneurs waar. DSS was vooraf realistisch en wist dat iedereen op zijn maximale kunnen zou moeten spelen om de punten in huis te houden. Tot een stand van 2-3 ging het gelijk op. Toen gaf VOC gas bij en liep het gemakkelijk weg bij de thuisploeg. Na ongeveer 10 minuten spelen stond het namelijk al 3-9. In de dekking kreeg DSS moeilijk grip het samenspel tussen de opbouwspeelsters en de cirkelloopster van de Amsterdammers. Daarbij had DSS aanvallend ook wat pech toen de bal 3 keer de paal/lat raakte. Het verschil tussen de ploegen werd steeds groter en bij het rustsignaal stond het 8-19. Na de rust bleef hetzelfde spelbeeld zichtbaar. De individuele kwaliteiten van de speelsters van VOC maakten in deze fase van de wedstrijd het verschil. De fouten die DSS in de aanval maakte, werden direct met snelle break-outs afgestraft. Toch speelde DSS het laatste kwartier van de 2e helft prima samen en de speelsters beloonden zichzelf vervolgens met een aantal fraaie doelpunten. De einduitslag was 19-38. Hoogtepunten van de avond waren de hoeveelheid supporters die van beide kanten aanwezig waren, het debuut van Dagmar Ouwehand (die samen met haar moeder – keepster Monique de Vijlder – in het veld stond) en de rentree van Hiske van der Weide. Na een revalidatieproces van 1,5 jaar wist zij bij het eerste balcontact direct tot scoren te komen!

Aankomend weekend is DSS vrij i.v.m. de herfstvakantie. Op zaterdag 29 oktober zal om 20.30 uur worden gespeeld tegen Westsite in Amsterdam. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Westsite heeft slechts 2 punten minder dan DSS en in de voorbereiding bleek, toen de teams elkaar troffen, dat ze redelijk aan elkaar gewaagd waren.

Doelpunten DSS-VZV2:
Kim de Ruyter (9), Angelique de Groot (7), Roos van Hensbergen (3), Natasja de Vries (3) en Daphne Neeft (1).

Doelpunten DSS-VOC2: Kim de Ruyter (7), Angelique de Groot (4), Ilse Groot (3), Roos van Hensbergen (2), Semmy Le Noble (1), Natasja de Vries (1) en Hiske van der Weide (1).