HEEMSKERK - Dit weekend was het laatste drukke weekend voor de turnsters van TOSS Heemskerk, waarin zowel de meiden van de nationaal selectie als de meiden van de district selectie aan de slag konden.

Op zaterdag 13 mei was het eerst de beurt aan de pupillen van de nationaal selectie. Dit zijn Tamar Mohlmann, Clair Veenman, Djunah de Jong, Lizzy Driessen, Elaia Boot- Olazabal en Mette de Beer. Zij komen uit in niveau 3 en hadden in Amsterdam de districtskampioenschappen waar ze individueel een meerkamp turnden. Alle meiden hebben super goede oefeningen laten zien en daarmee mooie cijfers behaald. Her en der wat puntjes van verbetering, maar we zijn heel trots op de resultaten. Claire eindigde als 5e, Tamar 7e, Mette 9e, Lizzy 14e, Djunah 16e en Elaia als 19e.

Op zaterdag vonden in de Walvis in Beverwijk de FUNdamentals plaats. Dit zijn wedstrijden voor de jongste turnsters van geboortejaar 2014 en eerder. Een gezellig meetmoment om te laten zien wat ze allemaal geleerd hebben! Namens TOSS deden hier vanuit de nationaal selectie 5 meiden aan mee, te weten Anais van Raaij, Chiara van Cadsand, Noemi Rettob, Fajah Soffner en Mirthe Zondervan. Ook vanuit de district selectie deden nog 4 turnsters mee, Lola en Teddy van den Berg, Nadieh Welboren en Julia van der Werff. Alle meiden hebben het ontzettend goed gedaan en veel plezier gehad!

Zondag 14 mei was het de beurt aan de middenbouw en bovenbouw van de district selectie tijdens de toestelkampioenschappen in sporthal de Walvis in Beverwijk. Tijdens deze wedstrijden turnt iedere turnster 2 toestellen.

Jeugd turnsters Yinthe Blokker en Sterre Smit mochten samen met pupillen niveau 5 Romyra Trommelen, Milou Brinkhof en Diana Driehuis de dag beginnen! Yinthe turnde zich op vloer naar het brons, Sterre op Balk naar het zilver en Romyra op Balk naar het goud! Milou en Diana lieten op vloer en brug zien hun oefening goed uitgebouwd te hebben!

In wedstrijd 2 turnden de jongste pupillen die uitkomen in niveau 6. Voor TOSS waren dit Ilana de Jong, Femm de Wit en Fiene Duiker. Fiene turnt pas een half jaartje bij TOSS, op brug werd zij 6e en op balk 7e. Femm turnde op brug en vloer zeer sterk en netjes en kreeg op beide toestellen het brons omgehangen. Ilana liet zien heel erg netjes te turnen op vloer en was de zenuwen de baas op de balk! Zij mocht twee keer het podium beklimmen voor een zilveren medaille op vloer en een eerste plaats op balk!

In wedstrijd 2 mocht in de andere baan de bovenbouw Supplement F turnen. Op brug turnden Lieke Opdam en Jytte Appel keurige oefeningen. Op balk mochten Amina Ait Errami en Lynn Willfert turnen. Amina had hier een beetje pech, Lynn turnde een strakke oefening. Vloer was bij alle meiden strak, Jytte mocht hiervoor zelfs de eerste plek betreden!

In wedstrijd 3 was het de beurt aan de junioren en senioren supplement E. Namens TOSS turnen hier Liz Kossen, Liz Rentenaar, Silvie Pluijmakers, Fenna Weijers, Tara van Bentum, Eva Arp, Fiene de Groot, Suus Panman, Myrthe Veldhuis en Mare van Kester. Op sprong was het goud voor Liz Rentenaar. Op brug werd Fiene 1e, Fenna 2e en Silvie 3e. Het goud op balk was voor Suus, zilver voor Liz Kossen en brons voor Tara. Op vloer werd Liz Kosssn 4e, en mocht hier een medaille in ontvangst nemen, Silvie werd 2e en Liz Rentenaar 1e.

Op de andere baan turnden nog de oudere pupillen in niveau 6. Lilly Ilbrink, Noa-Lynn Aardenburg, Bente van Elst en Feline Roemer lieten ook mooie resultaten zien. Op brug een 5e plek voor Noa-Lynn en goud voor Feline! Lilly turnde als enige op balk en haalde hier een 1e plaats. Daarna waren alle meiden op vloer aan de beurt, met alle 4 fantastische choreografie! Hierbij werd Lilly 5de, Bente 3de en Noa-Lynn haalde een mooie 1ste plek. Bente turnde nog op sprong, ze had twee mooie sprongen en landingen. Dat werd wederom beloond met een gouden medaille!