HEEMSKERK - De kans dat DSS zou winnen, van de tot dan toe officieus ongeslagen kampioen van de Eerste Divisie, was klein. Toch begon de ploeg, aangevuld met een aantal junioren, goed aan de wedstrijd. Mogelijk putte DSS ook energie uit de ruim 100 meegereisde supporters van Kwiek uit Raalte. Dit zorgde immers voor een goede sfeer in Sporthal de Waterakkers.

Na een 3-1 voorsprong van de Heemskerksen ging Kwiek sneller omschakelen waardoor ze alsnog vlot een voorsprong wisten te pakken (4-9). Maar de thuisploeg liet de koppies niet hangen en bleef kansen creëren. Daardoor kwamen zij terug tot 8-9. Maar tegen de rust was Kwiek weer de bovenliggende partij en waren zij weggelopen bij het thuisspelende team (13-19).

Na de rust deden de dames uit Overijssel er een stapje bij en werd DSS in de dekking meerdere malen overlopen. Daarentegen wist DSS amper tot scoren, de afronding op het doel van Kwiek was in tegenstelling tot de eerste helft niet scherp genoeg (15-29). Wel werden er nog kansen gecreëerd op de cirkel waardoor DSS nog enkele penalty’s wist te verkrijgen, die werden verzilverd door Yara Buurmeijer. De laatste minuten van de wedstrijd kregen een aantal B-junioren speeltijd. Zo maakte Tess van Duivenvoorde haar debuut en wist ze zelfs vanuit een lastige hoekpositie te scoren! De einduitslag was 21-36 in het voordeel van Kwiek en werd er na afloop een kampioensfeestje gevierd.

DSS heeft nog geen definitief afscheid genomen van de degradatiezone. Daarom zijn komende wedstrijden zeer belangrijk. Zo wordt volgend weekend, zondag 16 februari om 13.30 uur, een wedstrijd gespeeld tegen Quintus 2 in Kwintsheul. De week erop, zaterdag 22 februari, vindt de degradatiekraker plaats tussen DSS en Hercules, om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers in Heemskerk. Uw support is dan ook van harte welkom!

Doelpunten: Yara Buurmeijer (7), Melissa Wilmsen (5), Maxime Sinnige (4), Kim de Ruijter (2), Murron Ris (1), Ilse Groot (1) en Tess van Duivenvoorde (1)