HAARLEM - Met de grootst mogelijke moeite heeft Telstar ten koste van Koninklijke HFC de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt. De ploeg van trainer Andries Jonker won door een benutte strafschop in de slotfase met 1-2.

De nummer drie van de Tweede Divisie nam na tien minuten de leiding toen keeper Anthony Swolfs een poging van Floris van der Linden niet goed kon verwerken en Khalid Tadmine kon inschieten. De gelijkmaker viel al snel toen ook keeper Van Rossum niet vrijuit leek te gaan bij een vrije trap van Anthony Berenstein. Wat volgde was een open wedstrijd met mogelijkheden aan beide kanten, maar gescoord werd er niet meer voor rust.

De tweede helft bracht een stuk minder plezier en de kansen waren dan ook schaars. Terwijl iedereen al rekening hield met verlenging kreeg Vincent Volkert in blessuretijd de bal op zijn arm en was Reda Kharchouch weer eens de redder voor de Witte Leeuwen door vanaf elf meter koelbloedig te zijn. Bij de volgende aanval ging een HFC-er neer, en schreeuwden de Haarlemmers om een strafschop, maar hier werkte scheidsrechter Dröge niet aan mee.

Koninklijke HFC - Telstar 1-2 (1-1)
10. Tadmine 1-0
22. Berenstein 1-1
90+2. Kharchouch (pen.) 1-2