HEEMSKERK - Met de komst van keeper Björn Haggerty heeft derde-divisionist ADO '20 de selectie voor komend seizoen zo goed als rond. De 22-jarige Haarlemmer, die overkomt van het Noordwijkse SJC zal komend seizoen met Nick Borgman (SDZ) en Nick Boom (Jong ADO '20) moeten strijden om de plek onder de lat die is vrij gekomen na het vertrek van Mats van der Wijst.


Hoewel nog jong, Haggerty is pas 22, neemt de doelman wel al de nodige ervaring mee. Zo debuteerde hij al op 16-jarige leeftijd in de topklasse bij EDO en werd daarna gescout door FC Dordrecht en TOP Oss, speelde voor FC Lisse, en was de laatste twee seizoen basisspeler bij SJC in Noordwijk.

Björn Haggerty had het naar zijn zin in Noordwijk en was eigenlijk niet van plan om daar weg te gaan, maar voelde zich toch gestreeld door de interesse van ADO '20, zo laat hij op de website van de club weten. "Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij SJC ook alle kansen gekregen. Ik speelde iedere wedstrijd in het eerste en dat is voor een jonge keeper natuurlijk fijn. ADO '20 is een hele mooie vervolgstap in mijn carrière en de ambities van deze club spreken enorm aan. ADO’20 wil komend seizoen voor de prijzen gaan in de 3e divisie en dat is een ambitie die bij mij past."