HEEMSKERK - Heemskerk is trots op haar sportkampioenen en dat bleek ook wel tijdens de feestelijke huldiging in Chateau Marquette op woensdagavond 19 april. Tijdens deze avond zijn de Heemskerkse sportkampioenen van een Nederlands-, Europees- of Wereldkampioenschap uit 2022 gehuldigd. De kampioenen werden eervol toegesproken en gehuldigd door de burgemeester Alexander Luijten en wethouder sport Aad Schoorl. Een magisch entertainer vulde de pauze in met een mix van magie en mindreading.


Wethouder Aad Schoorl zei na afloop het volgende ‘Het was een fantastische avond waarin we samen de sport vieren en de kampioenen die een bijzondere presentatie hebben geleverd in het zonnetje zetten. Ik ben erg blij dat we het huldigen van de kampioenen weer een terugkerend jaarlijks moment maken. Sporten en plezier hebben in bewegen is namelijk belangrijk en deze kampioenen kunnen hierin een inspiratie zijn voor alle Heemskerkers.’

Uit de gemeente Heemskerk zijn een aantal sporters die een topprestatie geleverd hebben. Kim Oudendijk is Nederlands Kampioen openwaterzwemmen op de onderdelen 3000m schoolslag (jeugd/senioren) en 5000m vrijeslag (jeugd). Paul Oudendijk is Nederland kampioen openwaterzwemmen op de 3000m schoolslag masters.

Bij atletiek hebben Fiene Rosendaal, Britt de Graaff, Senna Smit en Luna Blaauw een topprestatie geleverd. Zij zijn namelijk Nederlands kampioen op de Zweedse Estafette (meisjes C). Door naar de paardensport, hier is Danielle van Leeuwen met haar paard Amber Nederlands kampioen Western Paardensport onderdeel hand trail geworden. Twintig enthousiaste danseressen van het Show Dance Team Patty zijn Nederlands kampioen show dance in de leeftijdscategorie 12 t/m 15 jaar geworden. ‘Het was een fantastische avond, leuk dat er ook aandacht is voor de jonge sporters, want zij zijn de toekomst, trainen ontzettend hard en zijn een voorbeeld voor velen!’ aldus Patty van Haasen.

De kampioenen zijn op feestelijke wijze gehuldigd met een houtenmedaille en een Ezelpas, de lokale cadeaukaart van Heemskerk. De avond is georganiseerd door Team Sportservice Kennemerland. ‘Uiteraard zijn wij trots op alle sporters uit Heemskerk. Of dit nou topsporters of amateursporters zijn. Sport en bewegen is gezond en stimuleren wij in alle vormen’ aldus buurtsportcoach Bart Neeft.