EMMEN - Op eigen terrein werd FC Emmen woensdagavond met 3-1 verrast door de Heemskerkse derdedivisionist Odin'59 in de strijd om de KNVB Beker. Aan de kant van de Heemskerkers kwamen Ahmed Al Mahdi en Nigel Hardenberg (x2) tot scoren tegen de promovendus.

In het eerste halfuur leek er niks aan de hand voor FC Emmen: na 18 minuten schoot Glenn Bijl knap raak. Vlak voor rust trok Odin'59 tegen de verhouding in de stand gelijk via Al Mahdi.

De derde divisionist had het, niet geheel verrassend, moeilijk tegen FC Emmen. Toen veroorzaakte Caner Cavlun in de 74e minuut een penalty tijdens een aanval van de Heemskerkers. Nigel Hardenberg werd de gevierde man aan de kan van Odin'59, want nadat hij de penalty langs keeper Telgenkamp schoot, kopte hij de beslissende 3-1 ook nog het doel in.

FC Emmen is niet de eerste eredevisie-club die al gesneuveld is. PSV, De Graafschap en Heracles Almelo werden al uitgeschakeld door respectievelijk RKC Waalwijk, PEC Zwolle en Vitesse.