CASTRICUM/HEEMSKERK - Kinderen van 3 tot en met 12 jaar die in de gemeente Castricum of Heemskerk wonen of naar school gaan kunnen het nieuwe jaar sportief beginnen. Op 3 en 4 januari kunnen zij meedoen aan de gratis kerstvakantieactiviteiten die Team Sportservice Kennemerland in samenwerking met verschillende sportorganisaties organiseert. De gemeente Castricum en Heemskerk vinden een gezonde jeugd erg belangrijk en stimuleren bewegen door onder andere de sportieve vakantieactiviteiten te subsidiëren.

Dinsdag 3 januari kunnen kinderen uit groep 3 tot en met 8 in sportcentrum de Bloemen in Castricum deelnemen aan een combinatie van 2 activiteiten: volleybal en Nerfbattle. De volleybalclinic met verschillende leuke spelletjes wordt verzorgd door volleybalvereniging Croonenburg. Het spannende teamspel Nerfbattle staat onder leiding van Team Sportservice. Deelnemers mogen hun eigen Nerfgun meenemen, maar dat is niet verplicht.

Ook in de Bloemen op 3 januari, maar dan voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar; Dans vanuit je hart. Margreet Rodenburg verzorgt deze gratis activiteit voor (groot-) ouder en kind. Er worden geen danspasjes aangeleerd, bij dans vanuit je hart nodigen de muziek en de instructie uit tot jouw eigen creatieve dans.

Op woensdag 4 januari zijn we na lange tijd weer terug met de mega sportinstuif in de Waterakkers in Heemskerk. Twee uur lang sporten en spelen met onder andere een stormbaan van 21 meter, boogschieten, saltostoel, zaalvoetbal, breakdance met Falko van The Workout en korfbal van korfbalvereniging HBC. De mega sportinstuif is voor kinderen uit groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Peuters vanaf 3 jaar en kinderen uit groep 1 en 2 kunnen met hun ouder of verzorger in de middag meedoen aan de mini instuif in de Waterakkers. Ook voor hen de stormbaan en veel klim-, spring- en zwaaiactiviteiten.

Aanmelden en meer informatie  Wie mee wil doen aan de gratis vakantieactiviteiten kan zich inschrijven op de website www.noordhollandactief.nl. De activiteiten zijn eenvoudig te vinden door de filter Evenementen te selecteren. Wie hulp nodig heeft met aanmelden of vragen heeft over de activiteiten kan een email sturen naar kennemerland@teamsportservice.nl.