HEEMSKERK/CASTRICUM - Afgelopen herfstvakantie hebben bijna 300 basisschoolkinderen uit de gemeenten Castricum en Heemskerk deelgenomen aan de gratis sportieve vakantieactiviteiten van Team Sportservice Kennemerland. Er kon meegedaan worden aan diverse sportinstuiven, freerunnen, een sportcarrousel, wieltjesmiddag en levend stratego.

De kinderen hebben genoten, dat was goed te merken aan de blije en bezwete gezichten en de positieve reactie achteraf. “Mijn kinderen vonden het te gek, nog leuker dan de gymlessen op school zeiden ze” en “wat een super leuk programma hebben jullie weer, mijn kind heeft genoten”, aldus twee ouders. Het programma was erg divers deze vakantie. Er kon zowel binnen als buiten gesport worden en er waren twee nieuwe activiteiten, de wieltjesmiddag op de skatebaan en levend stratego in een sportzaal vol schuilplekken. Ook basketball vereniging Mapleleaves en volleybalvereniging Croonenburg waren weer van de partij. Kinderen konden tijdens de sportinstuiven en de sportcarrousel kennis maken met basketbal en volleybal en zodoende ontdekken of deze sporten bij hun passen. Verenigingen die hun sport ook graag willen promoten tijdens een vakantieactiviteit kunnen een mail sturen naar kennemerland@teamsportservice.nl.

De vakleerkrachten, buurtsportcoach en stagiaires van Team Sportservice Kennemerland bieden elke schoolvakantie een leuk en gevarieerd programma aan. De kerstvakantieactiviteiten worden begin december via de scholen en de website www.teamsportservice.nl/kennemerland bekend gemaakt. Wie wil weten wat Team Sportservice Kennemerland nog meer organiseert voor kinderen en volwassenen kan kijken op de website of volg ze op Facebook en Instagram.