AMSTERDAM - Zaterdag 11 maart speelde DSS tegen de reserves van VOC in Amsterdam. De Amsterdammers stonden bijna ongeslagen bovenaan in de competitie, dus DSS was zich ervan bewust dat winnen niet erg realistisch was. Desalniettemin hoopten de speelsters dat ze het goede spel van de wedstrijd van afgelopen donderdag (tegen VZV2) konden doorzetten om er zodoende een leuke wedstrijd van te maken.

DSS begon heel aardig aan het begin van de wedstrijd. Via schoten van Natasja de Vries, Kim de Ruyter en Angelique de Groot (die uiteindelijk over de gehele wedstrijd het meest belangrijk waren qua doelpunten), pakten de Heemskerksen zelfs brutaal een voorsprong in het hol van de leeuw (3-4). Deze voorsprong werd zelfs uitgebreid naar (4-7). VOC werkte dit verschil vervolgens weer weg door terug te komen tot 8-8. Maar de rest van de eerste helft ging de stand gelijk op (10-10, 12-12 en 13-13). Vlak voor rust maakte DSS aanvallend een aantal fouten en dat werd direct afgestraft waardoor ze halverwege de wedstrijd tegen een achterstand van 3 punten aankeek (16-13).

Na de rust bleef DSS ontzettend goed verdedigen vanuit een offensieve 6-0 dekking. Aanvallend ging het scoren iets moeizamer, maar DSS bleef actief. Daardoor werd het verschil aan het begin van de 2e helft niet veel groter (18-15 en 22-18 en 24-20). Maar langzamerhand ging VOC meer versnellen er werd het kwaliteitsverschil tussen de ploegen beter zichtbaar (26-20 en 29-21). Uiteindelijk verloor DSS de wedstrijd met 32-22. Toch kunnen de Heemskerksen vertrouwen halen uit deze wedstrijd. De dekking stond goed, er werd getemporiseerd en aanvallend werden na opgezette aanvallen goede kansen benut.

Zaterdag 18 maart speelt DSS om 20.00 uur in Sporthal de Waterakkers tegen Westsite. Die ploeg staat momenteel 12e met 16 punten en DSS bevindt zich op een 9e positie met 20 punten. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, waarbij DSS hopelijk de punten in eigen huis kan houden.

Doelpunten: Angelique de Groot (8), Kim de Ruyter (7), Natasja de Vries (5), Ilse Groot (1) en Livvia Adrichem (1).