HEEMSKERK – Afgelopen zaterdag speelde DSS haar een na laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De ploeg uit Heemskerk moest daarin de punten aan Fortissimo laten, 23-31.

Er werd aangetreden tegen de nummer 5 van de Eerste Divisie, Fortissimo uit Cothen. De Heemskerkse dames hadden een goede trainingsweek achter de rug en kwamen mogelijk daardoor de eerste minuten van de wedstrijd goed mee (3-3). Vervolgens wist de ploeg uit Utrecht door foutjes in de defensie van DSS snel uit te lopen naar vijf punten verschil (3-8). Ondanks een aantal mooie opgezette aanvallen bleef de thuisploeg de rest van de eerste helft tegen deze achterstand aankijken. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft werd er een directe rode kaart uitgedeeld aan Angelique de Groot toen bij het nemen van een vrije worp de bal per ongeluk het gezicht van een verdedigster raakte. Het was een twijfelachtige beslissing die ook na afloop nog veel discussie teweeg bracht.

De tweede helft was hetzelfde spelbeeld zichtbaar als in de eerste helft. Zo nu en dan oogde DSS wat rommelig, maar regelmatig was ook goed samenspel zichtbaar. De achterstand die de ploeg de eerste helft had opgelopen, kon helaas niet meer worden goed gemaakt. Melissa Wilmsen was vanaf de 7-meter weer trefzeker en wist zelfs met een prachtig lobje te scoren over de lange keepster van Fortissimo. Tegen het einde van de wedstrijd maakte keepster Fiep Rijke (B-junior) haar eerste minuten bij dames 1 van DSS. Met een paar goede stops kan worden geconcludeerd dat zij een prima debuut maakte!

De einduitslag was 23-31 voor de Utrechtse ploeg. DSS blijft op de 9e positie staan en zal volgende week spelen tegen Hercules die momenteel op de 12e positie in de competitie staat. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen is op zaterdag 9 maart om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers.

Doelpunten DSS: Melissa Wilmsen (8), Angelique de Groot (4), Yara Buurmeijer (3), Floor Bos (2), Britt van Elsacker (2), Jet van der Kolk (1), Natasja de Vries (1), Murron Ris (1) en Maxime Sinnige (1).