AMSTERDAM - Zaterdag 7 mei speelde DSS tegen VOC2 in Amsterdam. De twee ploegen kwamen elkaar nog geen maand geleden ook al tegen, wegens een inhaalwedstrijd. Toen verloor DSS 22-31. Ook dit keer was VOC te sterk en kon DSS het hen niet lastig maken.

VOC nam in de eerste minuten makkelijk afstand van het team uit Heemskerk (5-2), maar DSS wist 3 keer goed tot scoren te komen waardoor ze weer bijkwamen tot 5-4. Halverwege de eerste helft kwam DSS zo lastig tot scoren dat zij 12 minuten lang geen doelpunt wist te maken. Het hielp de Heemskerksen niet dat de arbiters een aantal geldige doelpunten afkeurden. Daarentegen scoorde VOC er lustig op los waardoor de ploegen de kleedkamer in gingen met een stand van 16-8.

Na de rust wilde DSS zichzelf graag van een betere kant laten zien. Toch bleef het scorend vermogen in de tweede helft ook zwak. En de doelpogingen van VOC konden niet gekeerd worden, waardoor het verschil in stand steeds groter werd (22-11, 25-12 en 30-13). DSS kreeg nog een aantal penalty’s toegekend. Het werd echter een bijzondere reeks waarbij diverse speelsters van DSS de keepster van VOC maar zelden wisten te pareren.

Na 60 minuten spelen was de stand 35-16 en kon DSS zeggen dat het overklast was door de Amsterdammers.

Dinsdag 12 mei stond een wedstrijd tegen Westsite op het programma, maar deze is afgelast en zal dit seizoen niet meer worden gespeeld.

Zaterdag 14 mei speelt DSS om 19.30 uur thuis tegen Foreholte uit Voorhout. DSS staat momenteel op gelijke hoogte qua punten in de competitie met deze tegenstander, dus op papier belooft het een spannende pot te worden.

Doelpunten: Angelique de Groot (6), Ilse Groot (3), Kim de Ruyter (2), Natasja de Vries (2), Roos van Hensbergen (1), Mel Schellevis (1) en Maxime Sinnige (1).