HEEMSKERK - Vorig jaar was de eerste editie van het ITQ DSS NK Kwalificatietoernooi Beach Handball: het leukste, mooiste en gezelligste beachtoernooi van 2022 is op de kaart gezet in Heemskerk! Natuurlijk krijgt dit een vervolg!

Op 17 en 18 juni as. vindt ons volgende toernooi plaats. Met 40 deelnemende teams uit het gehele land is het toernooi helemaal vol.
Wie gaat er dit jaar met de prijzen naar huis? Gaat het Jumbo Niedorp (3x), Feyenoord Handbal, Juro Unirek VZV, DWS en Achilles lukken om hun titel te prolongeren?
Het toernooi is onderdeel van de landelijke NHV Beach Tour, wat inhoudt dat er gespeeld kan worden voor een plaats op het Nederlands Kampioenschap. De deelnemende categorieën zijn de jongens van de A- en C-jeugd plus alle teams, van de D-jeugd tot en met senioren bij de vrouwen.

Beach handball is niet te vergelijken met het reguliere zaalhandbal. De spelregels zijn anders en het is een echte zomersport met spectaculaire acties en een hoog fun gehalte. Conditioneel is het erg pittig. Je wisselt heel veel en gaat het veld in en uit. Ook Fair Play staat hoog in het vaandel. Tijdens alle wedstrijden ontvang je Fair Play punten en in iedere categorie is er een Fair Play Award te winnen.

Voor de toeschouwer is het een hele snelle, attractieve sport.

Het evenement heeft niet alleen een sportieve inslag. Het toernooi toont zijn maatschappelijke betrokkenheid door Gouden Dagen Heemskerk wederom uit te nodigen voor het toernooi. De vrijwilligers van Gouden Dagen brengen de mensen op zaterdag vanuit de verzorgingshuizen van Heemskerk en vanuit de wijk naar het beach handball. Misschien dat dit jaar zelfs de Gouden Koets van Gouden Dagen hiervoor ingezet kan worden! Ook de burgemeester van Heemskerk, de heer Luijten, komt hen met een leuk bezoek verrassen!

Zomers
Dat het een leuk ’beach-weekeinde’ gaat worden, daar gaat de organisatie vanuit. Het moet een festivalachtige uitstraling krijgen in zomerse sferen. Nathalie Bangma: „Het is natuurlijk heel fijn als het tegen die tijd zonnig is, maar ook in de regen blijft beach handball een mooie sport. Bij elk weertype staat het garant voor succes.”
DSS is haar sponsors en de Gemeente Heemskerk dan ook zeer dankbaar voor hun bijdragen aan het toernooi. Het laat weer eens zien hoe samenwerking in de regio garant staat voor mooie sportieve initiatieven!
Wil je ook kennis maken met deze sport, kom dan vooral kijken tijdens het weekend van 17 en 18 juni en laat je verrassen! Vrijblijvend een proeftraining is ook altijd mogelijk, meld je dan aan bij beach@dsshandbal.nl en wij nemen contact met je op.

Spelregels
Bij beach handball is een wedstrijd twee sets van tien minuten en bij gelijke stand in sets een shoot-out. In de aanval staan vier spelers, verdedigend zijn dat er drie en een keeper. Stuiteren met de bal is niet toegestaan. De bal oppakken van de grond mag wel. Als er op een speciale manier gescoord wordt, krijg je twee punten in plaats van een.