HEEMSKERK - Na twee gespeelde wedstrijden stonden de dames van DSS nog op nul punten in de stand van de Eerste Divisie. Daar wilde de ploeg graag verandering in brengen. De speelsters mochten zaterdag 21 september aantreden tegen BFC uit Beek, Limburg. Zij speelden thuis in Sporthal de Waterakkers in Heemskerk.

De Heemskerksen maakten een vliegende start en kwamen snel en vol overtuiging op 3-0 voorsprong. De omschakeling van aanval naar dekking was echter niet goed genoeg bij DSS waardoor BFC weer terug kwam tot 4-4. De rest van de eerste helft was het stuivertje wisselen. Het ene moment stond de thuisploeg een puntje voor en vervolgens de Limburgers. Aan beide kanten werden technische fouten afgewisseld met mooi uitspeelde aanvallen. DSS miste 3 penalty’s, waardoor de ploeg het zichzelf onnodig moeilijk maakte. Vlak voor rust wist Marcella Deen nog een strafworp uit te lokken en ook zelf een doelpunt te scoren. Zij zal op invalbasis terugkeren na een zwangerschap. Na dertig minuten spelen was de stand 12-10 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust scoorde BFC een aantal keer op rij en moest DSS de opgelopen achterstand weer goedmaken. Toch wisten zij meerdere malen weer bij te komen (15-17, 18-18). De wisselvalligheid in het spelpatroon van de thuisploeg kostte veel kracht, waardoor er geen voorsprong kon worden opgebouwd. Met nog vijf minuten op de klok was de stand 18-21. DSS ging vervolgens in de aanval met zeven veldspelers (keeper wissel). Dat legde de ploeg geen windeieren, het gevolg was een stand van 22-22. DSS kwam weer in balbezit met nog vijf seconden te spelen. Britt van Elsacker waagde een schot van afstand van 12 meter en deze belandde op de kruising. De einduitslag was dus 22-22. Hiermee sleept DSS het eerste punt van seizoen 2019-2020 binnen. Volgend weekend wordt om 19.30 uur gespeeld tegen VELO in Wateringen.

Doelpunten: Angelique de Groot (8), Britt van Elsacker (3), Maxime Sinnige (3), Melissa Wilmsen (2), Robin van der Slikke (2), Kim de Ruijter (2), Murron Ris (1) en Marcella Deen (1).