AMSTERDAM - Zaterdag 12 september speelden de Heemskerkse handbaldames hun eerste competitiewedstrijd tegen VOC 2 in Sporthal de Elzenhagen in Amsterdam.

Het was nogal een chaotische voorbereiding. Het eerste damesteam van VOC speelde namelijk tegen SEW vóór de wedstrijd van DSS. Toch begon DSS de wedstrijd sterk. De dekking waarop afgelopen week werd getraind om de tegenstander in de aanval aan het begin van de wedstrijd te ontregelen, lukte goed! Dat DSS op dat moment nog geen voorsprong kon opbouwen, kwam voornamelijk omdat de kansen in de aanval niet werden benut. De dekking kostte veel energie, DSS kreeg het lastiger en de foutjes in de aanval van de DSS dames werden door VOC afgestraft met snelle break-outs.

Bij rust keek DSS tegen een achterstand van 15-6 aan. In de pauze werd o.a. gecommuniceerd over verscherpte dekkingsafspraken. Deze communicatie leverde DSS geen windeieren op! Na de rust kwamen zij namelijk terug van 9 punten achter tot 3 punten achter (17-14). Dit terug knokken in de wedstrijd kostte echter zodanig veel kracht, dat de aanvallende fouten er weer inslopen en de breaks de jonge ploeg weer om de oren vlogen. Daarnaast kregen de DSS dames meerdere 2 minuten tijdstraffen tegen met als gevolg een ietwat geflatteerde einduitslag (30-18).

Doelpunten: Angelique de Groot (5), Britt van Elsacker (3), Maxime Sinnige (2), Ilse Groot (2), Hiske van der Weijde (2), Kim de Ruyter (2), Yvett van Dijk (1) en Natasja de Vries (1).