HEEMSKERK - Zaterdag 2 oktober speelde DSS thuis in Sporthal de Waterakkers tegen E&O uit Emmen. E&O had de afgelopen twee wedstrijden gewonnen. DSS had de eerste wedstrijd gewonnen, maar werd vorige week tegen VZV 2 genadeloos afgestraft (42-23). Afgelopen trainingsweek stond dan ook in het teken van evalueren, weer vooruitkijken en goede trainingen draaien. Dat lukte.

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren niet slecht, maar DSS wist zichzelf niet te belonen en maakte aanvallend acties niet af (3-6). Toen de thuisploeg verdedigend ook nog steken liet vallen liep de achterstand alleen maar op (9-15). Maar DSS wist het tij te keren. De dekking werd wat offensiever en daardoor ook feller. Tegelijkertijd werd aanvallend een concept gespeeld waar het ene na het andere doelpunt uit viel. Met name Kim de Ruyter was in deze fase van de wedstrijd belangrijk. E&O kwam in ondertal te staan door een overtreding op de cirkel. Aanvallend bleef het 6 tegen 6 omdat de E&O keepster wisselde voor een veldspeelster en daardoor speelde zonder doelverdedigster. Toen DSS de bal veroverde, gooide Fiep Rijke vanuit haar eigen doel de bal in het doel van de tegenstander! DSS kwam steeds dichterbij (16-18), en ging toch rusten met een verschil van 3 punten (17-20).

Na de rust bleef de sportieve agressiviteit in de dekking zichtbaar en aanvallend werd als team gespeeld. DSS scoorde 8 punten in de eerste 10 minuten van de 2e helft, terwijl E&O er slechts 2 wist te verzilveren. Dat kwam mede door zeer goede acties van keepster Monique de Vijlder. Vanaf 26-26 was het nog 10 minuten te spelen en werd de spanning in de sporthal steeds meer voelbaar. Het publiek werd enthousiast en begon DSS steeds meer aan te moedigen. Het bleef spannend (28-28). Bij 30-30 kreeg DSS een penalty die niet werd verzilverd, maar hard op de paal terecht kwam en een halve minuut later werd een break gemist. Maar toch wist DSS daarna via Natasja de Vries en Kim de Ruyter aan de rechterkant van het veld te scoren, met als gevolg dat er 2 punten verschil werd gewonnen (32-30). De punten blijven in Heemskerk en na de wedstrijd van vorige week is dat een enorme opsteker. Deze overwinning was een echte teamprestatie. Bijna iedereen aan de Heemskerkse kant wist te scoren. Ook bank met speelsters die weinig tot geen minuten maakten deze wedstrijd, gaven de veldspeelsters de energie die ze nodig hadden door vanaf de kant te joelen en te klappen! Volgende week speelt DSS uit tegen M.H.V.’81. Deze ploeg is nieuw in de competitie en komt uit Nijmegen. Van onderschatting mag geen sprake zijn, want deze debutant heeft reeds 2 wedstrijden gewonnen en speelt op zondag 3 oktober haar derde wedstrijd.

Doelpunten: Kim de Ruyter (8), Angelique de Groot (6), Britt van Elsacker (6), Maxime Sinnige (4), Natasja de Vries (3), Bo Roele (1), Fiep Rijke (1), Ilse Groot (1), Roos van Hensbergen (1), Semmy Le Noble (1).

Toppertje van de Week: Jill van der Linde