EMMEN - DSS reisde zaterdag 29 februari naar Emmen voor de een na laatste wedstrijd van het seizoen.

De eerste minuten van de wedstrijd oogde DSS tam en mat. De DSS-dekking stond te passief en daar maakte de tegenstander dankbaar gebruik. E&O scoorde makkelijk van afstand en ook werden de passes naar de cirkel niet onderschept, dus de doelpunten vlogen de dames van DSS om de oren. De aanval liep niet vloeiend en het team had moeite om te scoren, deels door de offensieve dekking van E&O. Bij rust keek DSS tegen een achterstand van 7 punten aan (17-10).

Maar de dames van DSS besloten niet bij de pakken neer te zitten. Ze hadden niet voor niks 2,5 uur in de auto gezeten en bovendien wilden ze de meegereisde supporters niet teleurstellen, dus het plan was schouders eronder en een goede tweede helft neerzetten. Dat lukte. Stap voor stap kwam DSS dichterbij. Aanvallend werd meer druk gezet en de dekking zat potdicht. Het gevolg was dat DSS een achterstand van 17-10 omboog naar een stand van 18-17 en daarmee was de spanning in de wedstrijd volledig teruggebracht. Met nog een kwartier te spelen was de stand gelijk met 21-21. Via feilloos benutte penalty’s door Melissa Wilmsen kwam DSS voor het eerst op een voorsprong bij 22-23. Vervolgens was het stuivertje wisselen en met nog 2 minuten te spelen was de stand 26-26. De thuisploeg wist weer te scoren (27-26), maar DSS had haar antwoord klaar via Yara Buurmeijer (27-27). Met nog 45 seconden op de klok had E&O het laatste balbezit. DSS verdedigde met alles wat ze in zich had en dat resulteerde erin dat de thuisploeg niet meer wist te scoren. Doordat de dames zich zo goed hebben teruggeknokt in de wedstrijd voelde dit gelijkspel voornamelijk als het winnen van een punt.

Volgend weekend spelen de Heemskerksen de laatste wedstrijd van het seizoen in Breezand tegen ZAP om 20.00 uur. En staat niks meer op het spel, maar de dames willen graag het seizoen mooi afsluiten met een winstpartij.

Doelpunten: Melissa Wilmsen (10), Angelique de Groot (8), Kim de Ruyter (4), Maxime Sinnige (2), Yara Buurmeijer (2), Murron Ris (1).