RAALTE - DSS reisde zaterdag 12 november naar Raalte om te spelen tegen Kwiek 2. DSS begon zeer zwak aan de wedstrijd, aanvallend werd weinig gebracht en in de verdediging leken de afspraken niet te worden nageleefd (9-4). Na een kwartiertje spelen ging het beter. Aanvallend werd met meer druk gespeeld, zodat er meer ruimte op de hoeken ontstond. Daarnaast had DSS wat mazzel met een aantal overtredingen waar de scheidsrechters voor floten tegen Kwiek. DSS kwam van 9-4 terug naar 10-9. Met die stand gingen de ploegen de rust in.

Na rust speelde DSS beter. Er werd hard gewerkt in de dekking en aanvallend was meer beweging. De stand ging de eerste tien minuten van de tweede helft gelijk op (14-14), maar daarna nam DSS een klein beetje afstand van de Overijsselse ploeg (14-16, 16-18, 18-20, 20-22 en 24-26). Met nog anderhalve minuut te spelen stonden de Heemskerksen nog 2 punten voor. Vervolgens maakte DSS een passfout waardoor Kwiek eenvoudig scoorde uit een snelle tegenaanval (27-28). Met nog 22 seconden te spelen was DSS weer in balbezit. DSS speelde een prima aanval en wilde een goed uitgespeelde kans benutten met nog 3 seconden op de klok. Dit schot belandde echter niet ín het doel, maar precies in de handen van de keepster van Kwiek. Zij speelde de break-out naar haar teamgenoot die in het fluitsignaal wist te scoren. De einduitslag was daardoor 26-26.

DSS speelde een deel van de eerste helft slecht. Toen leek een overwinning er niet in te zitten. Maar gezien de voorsprong die DSS de gehele tweede helft had, voelt deze einduitslag voor de dames uit Heemskerk als een verloren punt.

DSS staat nog steeds 8e in de competitie en speelt aankomende 2 weken thuis. Zaterdag 19 november komt Voorwaarts (uit Twello) op bezoek en zaterdag 26 november Fortissimo (uit Cothen). Beide wedstrijden beginnen om 19.30 uur.

Doelpunten: Natasja de Vries (7), Ilse Groot (5), Roos van Hensbergen (5), Angelique de Groot (4), Kim de Ruyter (4), Daphne Neeft (1)