KWINTSHEUL -- Vorige week zaterdag speelde DSS thuis tegen E&O uit Emmen. Die wedstrijd werd uiteindelijk door de Heemskerksen gewonnen met 28-27. Op zaterdag 25 september reden de dames van DSS naar Kwintsheul om te spelen tegen Quintus 2. Deze ploeg wordt opgeleid om in de Eredivisie met hun dames 1 mee te kunnen doen.

De eerste helft was DSS de bovenliggende partij. In de dekking werd uitstekend samen verdedigd en aanvallend was de opbouwrij gevaarlijk waardoor de ruimtes op de cirkel voor Roos van Hensbergen en Natasja de Vries enorm groot waren (3-6, 7-10, 11-15). Zij maakten daar ook uitstekend gebruik van en waren samen verantwoordelijk voor 14 doelpunten over de gehele wedstrijd. Natasja de Vries benutte ook alle 4 de verkregen penalty’s. DSS wist in de eerste 30 minuten ook in ondertal tot scoren te komen, o.a. doordat Kim de Ruyter met een veroverde bal op eigen helft scoorde in het lege doel van de tegenstander.

Er werd gerust met een verschil van 6 punten (12-18). In de kleedkamer waarschuwde trainer/coach Zoran Jovanovic al voor de defensievere dekking van Quintus die de tweede helft zou volgen. Hij wilde voorkomen dat de dames van DSS zouden verslappen en de winst uit handen zouden geven.

In de tweede helft behield DSS lange tijd haar voorsprong van 5 à 6 punten (15-21, 19-25 en 24-29). In de laatste tien minuten van de wedstrijd leek het Heemskerkse team haar kruit verschoten te hebben. Het grootste gedeelte van de ploeg had bijna de hele wedstrijd gespeeld en de vermoeidheid was zichtbaar. Quintus speelde hard, zowel in de dekking als aanvallend. Daarmee kroop zij steeds dichterbij (27-30, 28-30 en 29-30). Maxime Sinnige scoorde het 31e doelpunt vanuit de hoek en doordat de bal vlak voor tijd werd veroverd door DSS wist Quintus er geen gelijkspel meer van te maken (30-31).

De opluchting overheerste boven de vreugde, want de laatste minuten was het billen knijpen voor de speelsters op de bank en het meegereisde publiek (enkel de moeder van Maxime). Dat betekent niet dat de wedstrijd niet werd gevolgd door supporters. Via het Instagram account van DSS dames 1 zijn de meeste doelpunten te volgen voor geïnteresseerden en hier wordt vaak goed gebruik van gemaakt.

Volgende week speelt DSS weer thuis in Sporthal de Waterakkers. Op zaterdag 1 oktober zal zij spelen tegen Foreholte uit Voorhout om 20.00 uur.

Doelpunten: Natasja de Vries (8), Angelique de Groot (7), Roos van Hensbergen (6), Kim de Ruyter (5), Maxime Sinnige (3), Ilse Groot (2).