HEEMSKERK - Aan het begin van het seizoen ging DSS met 42-23 onderuit tegen VZV2. Het dus was duidelijk dat de Heemskerkse speelsters nog iets recht te zetten hadden tegen de ploeg uit ’t Veld. VZV2 staat onder leiding van trainer/coach Jitse Blommenstein. Hij was afgelopen seizoen trainer/coach bij de dames van DSS. Op dinsdag 26 april troffen de teams elkaar voor een inhaalwedstrijd in Sporthal de Waterakkers.

DSS begon goed aan de wedstrijd. In de dekking stond iedereen haar ‘mannetje’ en aanvallend werd vanuit veel verschillende posities en door verschillende speelsters gescoord. Daardoor was de stand al snel 5-3 en werd vervolgens uitgelopen naar 8-4 en zelfs 12-5. Maar tien minuten voor rust stortte het goede spel van de Heemskerksen in. Door gehaast en rommelig spel werden er veel kansen gemist en liep de dekking van DSS ook nog eens tegen tijdstraffen aan. Verder floten de arbiters regelmatig voor technische fouten, waarover her en der discussie ontstand. De stand was bij rust 13-10 en moest DSS wederom alle zeilen bijzetten om de winst naar zich toe te trekken.

Ook na de rust draaide de motor van DSS nog niet optimaal. Pas toen zij meer gebruik gingen maken van de snelle tegenaanval en aanvallend de juiste concepten wisten te spelen tegen de offensieve 5-1 dekking van VZV, ging het beter. De stand ging van 17-13, naar 21-14 en het frivole wat DSS zo graag uitstraalt, was weer terug. Een groot aandeel in deze voorsprong had Indy Bangma (keepster van DSS). Zij stopte een aantal belangrijke doelpogingen van VZV en de thuisploeg haalde daar vertrouwen uit. De voorsprong van 7 punten bleef gelijk, maar de stand bleef oplopen. Zo werd het via 25-18 uiteindelijk 28-21. DSS kan terugkijken op een wedstrijd met mooie acties, maar ook de nodige leermomenten.

Zaterdag 7 mei is de volgende wedstrijd tegen VOC2 in Sporthal Elzenhagen in Amsterdam om 19.00 uur. Daarna wordt op dinsdag 10 mei thuis tegen Westsite gespeeld om 20.00 uur.

Doelpunten: Angelique de Groot (7), Yvett van Dijk (6), Kim de Ruyter (6), Natasja de Vries (5), Britt van Elsacker (3) en Roos van Hensbergen (1).