ALBERGEN - Afgelopen zaterdag stond er voor de handbaldames van DSS Dames 1 weer een verre uitwedstrijd op het programma. Zij reisden met een elftal dames naar Albergen (ruim 2 uur) om aan te treden tegen de Tukkers. Het team van DSS was niet helemaal compleet. Zo misten zij Angelique de Groot, Monique de Vijlder, Britt van Elsacker en Janna Langeveld en er was een aantal dames niet helemaal fit.

Desalniettemin wisten andere speelsters deze rollen goed over te nemen. In de eerste helft veroverde Kim de Ruyter een aantal ballen in de dekking waardoor ze break-outs kon lopen en scoren. Verdedigend had DSS in het begin van de wedstrijd moeite met het spel van de Tukkers, aangezien zij scherpe afstandsschoten losten vanaf 12 meter. De stand ging dan ook gelijk op (2-3, 8-8 en 11-11). De dames gingen de kleedkamer in met een achterstand van 20-19.

Maar in de 2e helft werd er een schepje bovenop gedaan en dat zorgde voor resultaat. Al snel wist DSS de voorsprong te pakken (20-23). Vervolgens kreeg Kim de Ruyter aanvallend mandekking en de Heemskerksen wisten niet goed hoe hiermee om te gaan. Na de slimme time-out van trainer/coach Zoran Jovanovic begon het aanvallend weer te draaien. Door de mandekking aan de linkerkant van het veld kwam er veel ruimte op de linkerhoek en wist Natasja de Vries de keepster van de Tukkers steeds te passeren. Met nog 10 minuten op de klok (25-27) kreeg DSS 2 keer een 2 minuten tijdstraf. De stand liep weer gelijk op tot 27-27. Toen DSS weer compleet was, stond de verdediging sterk en wisten de speelsters de afstandschutters van de thuisploeg tegen te houden. Keepster Indy Bangma droeg hieraan ook haar steentje bij. DSS wist uit te lopen tot 28-30 en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in het voordeel van de Heemskerksen met 28-32.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal tegen de reserves van Kwiek uit Raalte. Momenteel staan zij 4e (30 punten) en DSS 9e met (24 punten).

Doelpunten: Kim de Ruyter (9), Natasja de Vries (9), Ilse Groot (5) Roos van Hensbergen (4), Daphne Neeft (2), Kris van der Wijst (2) en Semmy le Noble (1).