VOORHOUT - Zaterdag 10 oktober speelde DSS om 20.45 uur in Voorhout tegen Foreholte, ook nu was de wedstrijd te zien via een livestream. De handbalsters uit Heemskerk wisten dat het een lastige partij zou worden. In de voorbereiding hadden ze Foreholte namelijk ook getroffen en toen bleken zij een maatje te groot voor de jonge ploeg. Wel is de Heemskerkse ploeg de afgelopen weken gegroeid en alles blijft natuurlijk mogelijk in de handbalsport. Het was wel jammer dat het team van DSS niet volledig ten strijde kon trekken, door afwezigheid van speelsters door (preventieve) Corona-maatregelen en blessures.

Verrassend genoeg wist DSS de eerste minuten een kleine voorsprong op te bouwen. Na een kwartier spelen was de stand 4-5 in het voordeel van de uitspelende ploeg. Vlak voor rust liep Foreholte een paar punten weg waardoor de stand halverwege de wedstrijd 14-9 was.

Na de rust werd getracht in te lopen op de tegenstander, maar het tegendeel was waar. Foreholte bouwde haar voorsprong juist verder uit en binnen een mum van tijd keek DSS tegen een achterstand van 10 punten aan (20-10). Daarna werd het tempo in de aanval van DSS opgeschroefd. Dat werkte goed. De Heemskerksen kwamen makkelijker tot scoren (via Britt van Elsacker, Kim de Ruyter en Robin van der Slikke) en liepen weer in naar 5 punten verschil (25-20). Helaas liet de verdediging van DSS daarna wat steken vallen, waardoor Foreholte weer kon uitlopen. De einduitslag was 32-23 in het voordeel van de thuisploeg. Overigens viel Indy Bangma zeer verdienstelijk in. Zij maakte zaterdagavond haar debuut in de Eerste Divisie op 15-jarige leeftijd!

Vooralsnog speelt DSS zaterdag 17 oktober om 19.30 uur thuis in Sporthal de Waterakkers tegen Kwiek 2. De wedstrijd zal weer live te volgen zijn via de livestream op DSS Handbal Heemskerk Facebook!

Doelpunten: Britt van Elsacker (6), Kim de Ruyter (5), Angelique de Groot (4), Yvett van Dijk (4), Robin van der Slikke (4), Natasja de Vries (1).