BREEZAND - Zaterdag 10 september was de eerste handbalwedstrijd van het seizoen 2022-2023 voor de dames van DSS. Na een korte voorbereiding van ongeveer een maand mocht DSS als eerste aantreden tegen ZAP uit Breezand.

De dames van DSS waren niet compleet aangezien Daphne Neeft en Angelique de Groot ziek thuis zaten. Daarnaast zal Britt van Elsacker dit seizoen niet in actie komen omdat zij herstellende is van een knieblessure. Gelukkig deed Maxime Sinnige, die heeft besloten om sportief gezien een stapje terug te doen, mee als invalkracht.

Aan het begin van de wedstrijd waren de teams gelijkwaardig aan elkaar en ging de stand gelijk op. Er werd door veel verschillende speelsters gescoord, waaronder door Janna Langeveld. Zij is een nieuwkomer bij DSS en komt van Meervogels (Akersloot).

Tot 13-13 was de stand gelijk. Maar vervolgens kregen de Heemskerksen een aantal keer een 2 minuten tijdstraf waardoor ZAP op voorsprong kwam en het verschil bij rust 6 punten was (20-14).

In de 2e helft waren de teams opnieuw aan elkaar gewaagd. Er werd door DSS overgestapt naar een andere dekkingsvorm en aanvallend bleef Kim de Ruyter, ondanks de mandekking die zij kreeg, gevaarlijk. In totaal scoorde zij 12 keer! DSS kwam terug tot een verschil van 4 punten, maar daarna speelde de vermoeidheid hen parten. Er werden technische fouten gemaakt en een aantal speelsters kregen opnieuw een tijdstraf. Daarnaast miste DSS in de gehele wedstrijd 6 penalty’s. ZAP kon door al deze omstandigheden weer uitlopen waardoor de eindstand 35-27 was.

Ondanks deze nederlaag kan worden geconcludeerd dat de speelsters hard hebben gewerkt.

Op zaterdag 17 september speelt DSS haar eerste thuiswedstrijd om 20.00 uur tegen E&O uit Emmen in Sporthal de Waterakkers in Heemskerk.

Doelpunten: Kim de Ruyter (12), Roos van Hensbergen (5), Maxime Sinnige (4), Natasja de Vries (3), Janna Langeveld (2) en Kris van der Wijst (1).