AMSTERDAM/DOKKUM - Een druk wedstrijdweekend werd op zaterdag 25 november afgetrapt in Amsterdam door Eva Arp en Suus Panman, junioren supplement E. Zij vormen dit seizoen een team met SSS Beverwijk. Eva en Suus schitterden op vloer met een nieuwe choreografie en werden hiervoor beloond. Door naar sprong, waar ruime sprongen geturnd werden. Op brug en balk turnden zowel Eva en Suus stabiel. Individueel werd Eva 11e en Suus 13e. Met het team werden zij 4e.


In de laatste wedstrijdronde van de dag was het de beurt aan Tamar Möhlmann, Jytte Appel, Lieke Opdam, Liz Rentenaar en Liz Kossen. Tamar, Jytte en Lieke debuteerden in dit niveau en lieten zien dat zij hier helemaal thuishoren. Tamar liet een prachtige balkoefening zien en werd beloond met een 11,200, het hoogste cijfer van de wedstrijd. Ook op brug heeft Tamar groot en stabiel geturnd en werd hier 4e. Jytte heeft ook mooi turnen op balk laten zien en werd hiervoor beloond met het 2e cijfer van de dag. Op vloer straalde ze met haar nieuwe choreografie en ook op brug heeft zij haar nieuwe brugoefening goed uitgeturnd. Lieke turnde voor de eerste keer een arabier op balk en stond hiermee als een huis. Op vloer liet Lieke stabiel en elegant turnen zien en kreeg hier een mooie 11,200 voor. Liz Rentenaar heeft op alle toestellen zeer stabiel geturnd en is individueel op een mooie 7e plaats geëindigd. Liz Kossen werd na een sterke brugoefening beloond met het 3e cijfer van de wedstrijd en liet op de andere toestellen zien dat zij goede stapjes heeft gemaakt!

Deze meiden mochten met het team de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Op zondag 26 november was het de beurt aan onze senioren supplement D. Voor Fiene de Groot de eerste keer dat zij mee doet in dit niveau en dit deed zij ontzettend goed. Met een prachtige brugoefening en een stabiele balk, vloer en sprong is zij 9e geworden. Anne-Floor de Haas turnde weer haar eerste wedstrijd sinds een aantal jaar. Zij heeft laten zien dat zij in een korte tijd veel heeft geleerd en dit heeft zij beloond met een prachtige balkoefening en een mooie 13e plaats.
In wedstrijd 2 was het de beurt aan Fenna Weijers en Giulia Muller. Beide meiden debuteerden in de derde divisie. Fenna startte heel sterk op sprong met een nette half in - half uit en turnde haar wedstrijd goed uit, met ruimte voor verbetering. Giulia liet zien vooral heel netjes te kunnen turnen. Op balk resulteerde dit in een mooie 10.450. Beide meiden mogen zeer tevreden zijn over hun debuut. Fenna werd 14e en Giulia 16e.

Zondag was ook de tweede plaatsingswedstrijd voor divisie 2 in Dokkum.

Lilly van Rems turnde een goede wedstrijd. Een balkoefening met slechts wat wiebeltjes en een verbindingsfoutje, een vloeroefening met een mooi uitgevoerde choreo, een hoge tsukahara op sprong en als afsluiting een brugoefening met een gelukte handstand en een mooie ruime losom, zorgden ervoor dat ze op de 5e plaats eindigde. Ze heeft ten opzichte van de vorige wedstrijd een goede progressie laten zien.
Vera Rijnsberg, die zich vorige week blesseerde tijdens de clubkampioenschappen, wist niet of ze deze wedstrijd zou kunnen turnen. Maar met een hele week rust en een intensieve fysiobehandeling stond ze vandaag toch op de vloer. Nog wel gehinderd door de blessure turnde ze een goede vloer- en ook een goede brugoefening. Bij balk helaas twee vallen wat volledig te wijten was aan het weekje rust. Bij sprong wilde ze haar rug ontzien en sprong hierdoor te voorzichtig waardoor ze bij haar landing tot zit kwam.
Uiteindelijk eindigde ze op de 17e plaats.

's Middags was de beurt aan Emily Six en Seline Zwanikken. Ze openden de wedstrijd op het toestel sprong met mooie tsukahara's, waar Seline met een 12 zelfs de hoogste score behaalde. Ook op de andere drie toestellen lieten ze beiden zien dat ze weer stapjes hadden gemaakt. Ruime oefeningen, mooie choreo's en slechts enkele kleine foutjes zorgden ervoor dat Seline uiteindelijk op de 6e en Emily met 0,133 punt verschil op de 7e plaats eindigde. Een duidelijke verbetering ten opzichte van de eerste wedstrijd. Over twee maanden is de laatste plaatsingswedstrijd voor divisie 2 in Heerenveen.